Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα "Τι (δεν) είναι φιλαναγνωσία: Διευρύνοντας την έννοια της ανάγνωσης" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (2/4)

"Τι (δεν) είναι φιλαναγνωσία: Διευρύνοντας την έννοια της ανάγνωσης" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (2/4)

booksΤι είναι αυτό που μας κάνει να αγαπάμε την ανάγνωση και πώς ως γονείς ή εκπαδευτικοί μπορούμε να το εμπνεύσουμε ή να το αποτρέψουμε; Σε μια σύγχρονη εκπαίδευση κεντρικό γνώρισμα αποτελεί η φιλαναγνωσία και οι επιμέρους στόχοι της. Το πώς αντιλαμβανόμαστε τη φιλαναγνωσία είναι εκ των πραγμάτων μοιραία συνδεδεμένο με το πώς αντιλαμβανόμαστε την ανάγνωση. Η ανάγνωση όμως, δεν είναι κάτι ενιαίο και όλοι οι αναγνώστες δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα.

Στο βιωματικό εργαστήρι "Τι (δεν) είναι φιλαναγνωσία: Διευρύνοντας την έννοια της ανάγνωσης" που θα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στον Πολυχώρο Μεταίχμιο οι συμμετέχοντες θα  αναπεριγράψουν τη δραστηριότητα της ανάγνωσης σε μια προσέγγιση που δέχεται την αλλαγή σαν φυσική διαδικασία και τοποθετεί στο επίκεντρο τη δημιουργικότητα, την ελευθερία και την πρωτοτυπία. Σας καλούμε να επανεξετάσετε τη δική σας σχέση σας με την ανάγνωση και να τροφοδοτηθείτε με ιδέες για να εμπνεύσετε την αγάπη για το διάβασμα στα παιδιά ή τους μαθητές σας.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται να διευρύνει την έννοια της ανάγνωσης και θα σας βοηθήσει να:

• ανακαλύψετε όψεις της ανάγνωσης συχνά απαρατήρητες,
• αναπροσδιορίσετε τη «φιλαναγνωσία» αναγνωρίζοντας διαφορετικές εκδοχές της αγάπης για το διάβασμα,
• τροφοδοτηθείτε με ιδέες που καλλιεργούν μορφές δημιουργικής ανάγνωσης για εσάς, τα παιδιά ή τους μαθητές σας,
• βρείτε τρόπους να εμπνεύσετε την αγάπη για το διάβασμα σε άλλους με επίκεντρο την ελευθερία,
• επανεξετάσετε τη σχέση σας με την ανάγνωση.

Εισηγήτρια: Μαρέττα Σιδηροπούλου (εξειδικευμένες σπουδές στην ανάγνωση και τις χρήσεις των βιβλίων)

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός παιδικού βιβλίου ελάχιστης ονομαστικής αξίας 5 ευρώ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Το εργαστήρι πραγματοποιείται και εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλήνιας καμπάνιας Απρίλιος-Μέρες Βιβλίου 2014
του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Ιπποκράτους 118, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.