Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Τι δεν πρέπει και τι πρέπει να κάνουμε το πρώτο έτος της ηλικίας του παιδιού για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του λόγου του;

Τι δεν πρέπει και τι πρέπει να κάνουμε το πρώτο έτος της ηλικίας του παιδιού για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του λόγου του;

babytalkΜέχρι την ηλικία των 6 μηνών το μωρό σας θα έπρεπε να αντιδρά στους ήχους, να στρέφει το κεφαλάκι του προς τη πηγή του ήχου και να παράγει ήχους. Σε αυτή την περίοδο βοηθάτε την ανάπτυξη του λόγου του παιδιού σας με το να του μιλάτε με ήρεμο τρόπο, να του τραγουδάτε, να του εξηγείτε τι κάνετε και να κατονομάζετε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Μέχρι τους 12 μήνες το παιδί σας λέει τις πρώτες του λέξεις «μαμά», «μπαμπά», ακολουθεί απλές εντολές όπως «έλα», «κάτσε», και γυρνάει όταν το φωνάζετε με το όνομα του. Σε αυτή την ηλικία παίξτε με το παιδί σας! Επικοινωνήστε μαζί του χρησιμοποιώντας το γέλιο, την μελωδικότητα της φωνής σας και τις εκφράσεις του προσώπου σας! Αναζητήστε βοήθεια αν το μωρό σας δεν αντιδρά στους ήχους ή δεν έχει βλεμματική επαφή όταν επικοινωνεί μαζί σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.