Αρχική InfoMommy Υγεία Τι δηλώνει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων για το βίαιο θάνατο ασθενή που νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική από συνασθενή του

Τι δηλώνει ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων για το βίαιο θάνατο ασθενή που νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική από συνασθενή του

dafn

Με αφορμή το τραγικό συμβάν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο χτες Κυριακή 17 Μαϊου, που είχε ως αποτέλεσμα το βίαιο θάνατο ασθενή που νοσηλευόταν σε ψυχιατρική κλινική, από συνασθενή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νοσηλευτών Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ΕΣΥ Ν. Αττικής δήλωσε ότι τα περιστατικά βίας και επικινδυνότητας στις δομές Ψυχικής Υγείας ολοένα και αυξάνονται. Ο λόγος είναι προφανής, αφού η εντατικοποίηση της εργασίας από ένα νοσηλευτικό προσωπικό εξουθενωμένο και αποψιλωμένο αριθμητικά, αλλά και η στρεβλή θεώρηση της έννοιας της λεγόμενης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης καθώς και η έλλειψη κατάλληλων υποδομών, οδηγούν πλέον με γοργούς ρυθμούς την κατάσταση εκτός ελέγχου.
Δυστυχώς, είναι αναμενόμενο να αυξάνονται περιστατικά σαν το αναφερόμενο, όταν η κάλυψη των κλινών ξεπερνάει το 150% των διαθέσιμων, ενώ πάνω από το 60% των ασθενών νοσηλεύονται ακουσίως σε οξεία φάση της νόσου.
Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουμε ότι αν και υπάρχουν εκατοντάδες νοσηλευτές ειδικευμένοι στην Ψυχική Υγεία, έχοντας αξιόλογες μεταπτυχιακές σπουδές και νοσηλευτική ειδικότητα, ουδέποτε αξιοποιήθηκαν από την Πολιτεία κατά το σχεδιασμό της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.