Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας για τα κενά στα σχολεία και το πρόγραμμα εθελοντισμού

Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας για τα κενά στα σχολεία και το πρόγραμμα εθελοντισμού

Loverdos

Σε συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μίλησε για τα κενά που υπάρχουν στις εκπαιδευτικές βαθμίδες, διευκρινίζοντας ότι τα κενά δεν μπορούν να προσδιοριστούν με απόλυτη ακρίβεια, όπως τα προσδιορίζαμε τον Σεπτέμβριο, διότι τώρα έχουμε επιγενόμενα κενά.

Τι συμβαίνει με τις 350 αιτήσεις συνταξιοδοτήσεως. Υπεγράφησαν οι 50, οι 300 δεν υπεγράφησαν, απερρίφθησαν. Είναι αυτές που κατατέθηκαν μετά τις 31/8 εκπροθέσμως. Αυτοί οι 300 γυρίζουν στην τάξη. Όποιος δεν γυρίσει στην τάξη ή χωρίς νόμιμο λόγο, έχει θέμα αποχής αδικαιολόγητης από την Υπηρεσία, γιατί πολλές φορές η υποβολή του αιτήματος συνταξιοδότησης συνοδεύεται με την αποχώρηση και από το σχολείο.

Αναφορικά με τις 86 επιστροφές αποσπασμένων, ο υπουργός δήλωσε ότι προχτές το απόγευμα υπέγραψε 86 επιστροφές αποσπασμένων από φορείς στις τάξεις, στις Περιφέρειες της απόσπασης όχι επιστροφή πίσω εκεί που ήταν πριν.

Εθελοντική εργασία των γονέων που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής
Χύθηκε πολύ μελάνι σχετικά με το θέμα του εθελοντισμού των εκπαιδευτικών, είναι η αλήθεια. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Λοβέρδος στη συνέντευξη τύπου, είναι σε εξέλιξη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και τον κ. Κεγκέρογλου, η δυνατότητα να προσφέρουμε σε όποιον εθελοντικά θέλει εκπαιδευτικό κυρίως σε όποια είναι σε άδεια ανατροφής τέκνου, να μπορεί όχι να τη διακόπτει και να τη μετακυλύει στο μέλλον, να μπορεί παράλληλα να πηγαίνει στο σχολείο της περιοχής του και να παίρνει από προγράμματα του Υπουργείου Εργασίας 300 € ενίσχυσης για την ανατροφή του παιδιού του. Δεν ξέρω πόσοι θα έρθουν από εκεί, αλλά και ένας να έρθει είναι καλό.

800 αναπληρωτές στην Ειδική Εκπαίδευση

Οι 800 θέσεις πάντως υπάρχουν, τις οποίες καλύπτει το ΕΣΠΑ, οπότε δεν πρέπει οι θέσεις αυτές να υπολογίζονται στις προσλήψεις και στο δυναμικό του δημοσίου, ούτε στις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού, ούτε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Επίσης, το υπουργείο εξασφάλισε 1.000 αναπληρωτές για να αντικαταστήσουν όσους παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.