Αρχική InfoMommy Σχέσεις Τι είδους ζευγάρια δημιουργούμε στις ερωτικές μας σχέσεις και τους γάμους μας;

Τι είδους ζευγάρια δημιουργούμε στις ερωτικές μας σχέσεις και τους γάμους μας;

Σε κάθε ερωτική σχέση και σε κάθε γάμο δημιουργείται ένα πρότυπο επικοινωνίας ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο καθένας σύντροφος αναλαμβάνει κάποιο ρόλο και μαζί έρχονται σε μια «σιωπηρή» συμφωνία για το είδος της σχέσης που θα αναπτύξουν. Η επιστημονική έρευνα στην ψυχολογία μας έχει υποδείξει ορισμένα πρότυπα επικοινωνίας ανάμεσα στους συντρόφους που ορίζουν τουλάχιστον τέσσερα ξεχωριστά στυλ ζευγαριών:

Το Συμπληρωματικό Ζευγάρι: Το στυλ αυτό του ζευγαριού είναι το πιο κοινό στην εποχή μας. Ο κάθε σύντροφος σέβεται τις φιλοδοξίες του άλλου και ο καθένας τους έχει μέσα στο ζευγάρι το δικό του τομέα επιρροής και κυριαρχίας. Επιζητούν τη συναισθηματική εγγύτητα και επαφή αλλά όχι εις βάρους της αυτονομίας. Ο κάθε σύντροφος νιώθει αξιοσέβαστος και η επικοινωνία τους βασίζεται στην επικύρωση των συναισθημάτων που ο καθένας νιώθει χωριστά. Η παγίδα στο ζευγάρι αυτό εστιάζεται στο ότι μπορούν εύκολα να γίνουν δέσμιοι της ρουτίνας της καθημερινότητας, της έλλειψης συγκινήσεων και του να γίνονται πολλά πράγματα μηχανικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.