Αρχική Fun Time Πειράματα Τι είναι αυτό που κάνει το μπούμερανγκ να στροβιλίζεται με αυτό τον τρόπο;

Τι είναι αυτό που κάνει το μπούμερανγκ να στροβιλίζεται με αυτό τον τρόπο;

Παρά την απλή εμφάνιση του μπούμερανγκ, η πτήση επιστροφής  έχει να κάνει με ένα περίπλοκο συνδυασμό της φυσικής και της αεροδυναμικής. Το μπούμερανγκ είναι πολύ συχνά δύο πτερύγια  που σχηματίζουν γωνιά μεταξύ τους.

Ο συνδυασμός της κίνησης προς τα εμπρός με περιστροφή δημιουργεί μια άνιση ανύψωση πάνω από τα πτερύγια. Καθώς η ροή του αέρα περνά πάνω από το ένα πτερύγιο γρηγορότερα από τα άλλα, δημιουργείται ανύψωση.

Όταν ρίχνεται σωστά, το μπούμερανγκ θα επιστρέψει!

Το φυσικό γύρισμα του μπούμερανγκ ανατρέπει την ορθή γωνία και έχει σαν αποτέλεσμα να κάμπτει την πτήση του μπούμερανγκ. Αφού το κέντρο της ανύψωσης είναι μπροστά από το κέντρο βάρους, άλλη δύναμη ανατροπής δημιουργείται, κάνοντας το μπούμερανγκ να γυρίσει οριζόντια κατά τη διάρκεια της πτήσης του. Ο συνδυασμός αυτών των  δυνάμεων ονομάζεται γυροσκοπική μετάπτωση.

Δείτε το βίντεο για περισσότερες πληροφορίες!

Θέλετε να μάθετε κι άλλα; Ρίξτε μια ματιά εδώ!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.