Αρχική InfoTeens Υγεία Τι ειναι η λιποθυμία και ποιες ειναι οι αιτίες της;

Τι ειναι η λιποθυμία και ποιες ειναι οι αιτίες της;

1434705041-925ab382b13f205cf02e2a52962d3476

Λιποθυμία ειναι η κατάσταση κατα την οποία ξαφνικά χάνουμε αλλα για λίγο τις αισθήσεις μας - αυτο που ορίζεται ως απώλεια συνειδησης.  Στην κατάσταση αυτή εμπλέκονται το κυκλοφορικό σύστημα και ο εγκέφαλος. Στην λιποθυμία η αρτηριακή πίεση πέφτει απότομα και κατα συνέπεια, ο εγκέφαλος παύει να τροφοδοτείται κανονικά με αίμα. Μόλις πάψει η φυσιολογική οξυγόνωση αυτού, γίνεται ένα γενικό "μπλακ αουτ" σε όλο τον οργανισμό. Το άτομο χάνει τις αισθήσεις του και σωριάζεται κάτω. Αν η απώλεια των αισθήσεων δεν οφείλεται σε κατι σοβαρό τότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας γι αυτή καθαυτή τη λιποθυμία. Το πιο επικίνδυνο στις περισσότερες περιπτώσεις λιποθυμούν ειναι το γεγονός οτι το άτομο πέφτοντας κάτω αναίσθητο μπορεί να χτυπήσει το κεφάλι του. Επικίνδυνη ειναι η λιποθυμία αν συμβεί όταν το άτομο οδηγεί η χειρίζεται κάποιο μηχάνημα. Συνήθως όμως, ειδικά στις απλές λιποθυμίες που δεν σχετίζονται με καρδιολογικά αιτία, το άτομο εχει καποια προειδοποιητικά συμπτώματα και έτσι αποφεύγονται τα χειρότερα.

Οι αιτίες της όμως ποιες ειναι...;

η λιποθυμία μπορεί να οφείλεται σε πολλά αιτία, όπως: πολύωρη ορθοστασία, ορθό στατική υπόταση, καρδιακή δυσλειτουργία, κόπωση, υπερκαπνια, υστερία, θερμοπληξία, ηλίαση, στεναχώρια, έντονος φόβος, ισχυρός πόνος, έντονος βήχας, έντονο γέλιο, υπογλυκαιμία, επιληψία, εγκεφαλίτιδα, τραύματα στο κεφάλι, απότομο σήκωμα απο καρέκλα η κρεβάτι, αναιμία, έντονο στρες, εγκυμοσύνη, ρήξη εσωτερικού οργάνου, αιμορραγία, εξαντλητική δίαιτα, δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες συνηθισμένες η παθολογικές καταστάσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.