Αρχική InfoMommy Νέα Τι είναι στ’ αλήθεια η Παιδεία; Και ποιος ο σκοπός της; Συζήτηση στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις» (16/09)

Τι είναι στ’ αλήθεια η Παιδεία; Και ποιος ο σκοπός της; Συζήτηση στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις» (16/09)

αρχείο λήψης

Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια κρίση των αξιών μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε, ατομικά και συλλογικά, τις νοοτροπίες, τις διαθέσεις και τις συμπεριφορές που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα, είναι ευκαιρία να αναζητήσουμε τις αρχές της Ζωής που χάσαμε και ξεχάσαμε.
Η Παιδεία, η τροφός αυτή της ανθρώπινης πνευματικότητας, διεκδικεί τα κυρίαρχα δικαιώματά της και επιθυμεί να μας θυμίσει τον σκοπό της ύπαρξής της και τον τρόπο της δράσεώς μας.
- Τι είναι στ’ αλήθεια η Παιδεία;
- Ποιος είναι ο σκοπός της;
- Ποια είναι τα μέσα της και ποιο είναι το έργο της;
- Τι το ιδιαίτερο κατέχει η Ελληνική Παιδεία;
- Γιατί ως Έλληνες οφείλουμε να αναγεννήσουμε την Ελληνική Παιδεία, και
- Τι έχουμε να δώσουμε ξανά στον παγκόσμιο πολιτισμό, σήμερα;

Οι Πλατωνικές Ιδέες μπορούν να αναλάβουν τον ρόλο του φωτεινού οδηγού για να μας βγάλουν έξω από την σπηλιά των σκιών και των φαντασμάτων, στο Φως της Αλήθειας.
“η μάθηση δεν είναι κάτι άλλο παρά ανάμνηση, και επομένως είναι κάτι που σε κάποιον προηγούμενο χρόνο έχουμε μάθει και τώρα ξανά θυμόμαστε.” Πλάτων, Φαίδων 72e
Αυτά θα συζητήσει και θα αναλύσει ο Ανδρέας Προκοπίου, την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».

Διάρκεια Ομιλίας: 1 ώρα.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»

Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 / E-mail: info@dieleusis.gr / www.dieleusis.gr

*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.