Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τί είναι στην πραγματικότητα ο Ήλιος;

Τί είναι στην πραγματικότητα ο Ήλιος;

sunshine-wallpaper_1920x1200Ο Ήλιος είναι ένα αστέρι και αποτελεί το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Είναι μια τεράστια σφαίρα από φλεγόμενα αέρια, εκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη Γη, που εκπέμπει θερμότητα και φως.

Το κέντρο ή ο πυρήνας του Ήλιου είναι το πιο θερμό μέρος του. Καυτά αέρια κοχλάζουν εκεί και ανεβαίνουν προς την επιφάνεια για να σχηματίσουν έναν φωτεινό δακτύλιο αερίων που ονομάζεται ηλιακό στέμμα. Στην επιφάνεια του ήλιου υπάρχουν σκοτεινές κηλίδες που είναι ψυχρότερες και ονομάζονται ηλιακές κηλίδες.

Ήξερες ότι...

  • Οι κόκορες συχνά λαλούν την αυγή. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Ήλιος δεν ανατέλλει αλλά η ημέρα ξεκινά όταν, λόγω της περιστροφής της Γης, το μέρος στο οποίο βρισκόμαστε αντικρίζει τον Ήλιο.
  • Σε κάποια μέρη ο Ήλιος μπορεί να είναι ορατός 24 ώρες την ημέρα. Στο βορειότερο άκρο της Νορβηγίας ο Ήλιος δεν δύει για 76 ημέρες, από τον Μάιο έως τον Ιούλιο.

Τί είναι η έκλειψη Ηλίου;

Όταν η Σελήνη βρεθεί ανάμεσα στον Ήλιο και στη Γη προκαλεί έκλειψη Ηλίου. Στη διάρκεια μιας ολικής έκλειψης, η σκιά της Σελήνης καλύπτει ολόκληρο τον ηλιακό δίσκο για λίγα λεπτά. Τότε βλέπουμε το ηλιακό στέμμα, το οποίο κανονικά δεν είναι ορατό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.