Αρχική Quiz Tι είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής;

Tι είναι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής;

panoramiki_1Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο που να μοιάζει με μια μικρή πόλη. Μια πόλη που δεν έχει κτίρια αλλά πλατείες, δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις, πινακίδες σήμανσης και φανάρια. Πρόκειται για ένα είδους σχολείο όπου αρχικά οι μαθητές μαθαίνουν να κυκλοφορούν ως πεζοί στους δρόμους της πόλης.

p5113908

Στο δρόμο όμως κυκλοφορούν και αυτοκίνητα, φορτηγά, δίκυκλα, ποδήλατα, τα οποία για να μπορέσουν να κινηθούν χωρίς προβλήματα και με ασφάλεια, πρέπει να εφαρμόζουν κάποιους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες αποτελούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

koufalia05

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής τα παιδιά μαθαίνουν πώς να κινούνται με ασφάλεια μέσα στην πόλη, πώς να περνούν ένα δρόμο από τη διάβαση ελέγχοντας αν υπάρχει κίνδυνος, πώς να κινούνται σε ένα δρόμο που δε διαθέτει πεζοδρόμιο και πώς να συμπεριφέρονται όταν είναι επιβάτες σ’ ένα όχημα. Μαθαίνουν ακόμα να αναγνωρίζουν τις πινακίδες και τα σήματα στο δρόμο που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Τα παιδιά θα βρεθούν για λίγο στη θέση του οδηγού, έτσι ώστε να καταλάβουν πώς λειτουργεί ο οδηγός αλλά και πώς κινδυνεύει ο πεζός από τα οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Κυκλοφοριακή-Αγωγή


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.