Αρχική Γωνιά του μαθητή Τι γίνεται όταν το bullying έρχεται από εκείνους που θα έπρεπε να μας προστατεύουν;

Τι γίνεται όταν το bullying έρχεται από εκείνους που θα έπρεπε να μας προστατεύουν;

Όλοι οι γονείς πια γνωρίζουμε τι είναι το bullying, είμαστε αντίθετοι σε αυτό, μιλάμε στα παιδιά μας και ζούμε με την αγωνία να μην συμβεί στο δικό μας παιδί.. Τι συμβαίνει όμως με το bullying που δέχονται τα παιδιά μας από τους ίδιους τους δασκάλους τους; Και γιατί αυτή η μορφή βίας, γίνεται αποδεκτή από το σύστημα σαν να αποτελεί παιδαγωγική μέθοδο; Και γιατί μια μητέρα που δεν θεωρεί τις χειρονομίες αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής, να κατηγορείται από τους εκπαιδευτικούς ότι μεγαλώνει το παιδί της σε ροζ σύννεφο;

Είναι ροζ σύννεφο άραγε το να μην ανεχόμαστε την οποιαδήποτε μορφή εκφοβισμού; Είναι προτιμότερο να μεγαλώνουμε άβουλα όντα που δεν αντιδρούν όταν τους αγγίζουν και τους απειλούν; Είναι σίγουρα πιο εύκολο, αλλά είναι το σωστό; Ας αναρωτηθούμε τι μήνυμα δίνουμε στα παιδιά μας, όταν επιτρέπουμε ή αποσιωπούμε τέτοια περιστατικά.

Ναι, να σεβόμαστε τον δάσκαλό μας, αλλά έτσι άκριτα; Μόνο και μόνο επειδή είναι απλά δάσκαλος; Μαζί με το πτυχίο του, κερδίζει και τον σεβασμό; Και ταυτόχρονα το δικαίωμα να ταπεινώνει παιδικές ψυχές και να δημιουργεί τραύματα και απέχθεια στα παιδιά για το σχολείο; Και το δικαίωμα να σέρνει παιδιά από τον ώμο και να τα ταρακουνάει από ποιον το πήρε; Και αυτό πάει μαζί με το πτυχίο;

Για όσους κατοικούν σ’εκείνο το ροζ σύννεφο λοιπόν, εγώ έχω να ευχηθώ να παραμείνουν ακριβώς εκεί! Με όποιο κόστος! Με όποια κοροϊδία ότι είναι γραφικοί και ρομαντικοί! Να μείνουν ακριβώς εκεί και να μεγαλώσουν παιδιά που σέβονται μόνο όποιον το αξίζει και πάνω απ’ όλα σέβονται τον εαυτό τους! Να μείνουν εκεί αμετακίνητοι και ανεπηρέαστοι από θεωρίες τύπου « κι εμείς φάγαμε ξύλο, τι πάθαμε;» Να τι πάθατε! Αλλοτριωθήκατε! Και το θεωρείτε φυσιολογικό!

Σοφία Μ.

Διαβάστε επίσης:

6 στους 10 μαθητές Δημοτικού έχουν υποστεί συναισθηματική κακοποίηση από τους δασκάλους

Τα παιδιά διώχνουν το φόβο τους και μας αφυπνίζουν για το bullying με ένα παραμύθι!

Το νέο διαφημιστικό σποτ του Υπουργείου Παιδείας για την Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό

Ενας στους τρεις μαθητές έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.