Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τι γιορτάζουν σήμερα οι Γάλλοι - Γιατί η 14η Ιουλίου είναι Εθνική Γιορτή;

Τι γιορτάζουν σήμερα οι Γάλλοι - Γιατί η 14η Ιουλίου είναι Εθνική Γιορτή;

2259210Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάζεται κάθε χρόνο στη Γαλλία, στις 14 Ιουλίου, η επέτειος από την πτώση της Βαστίλης που έγινε σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης το 1789. H 14η Ιουλίου αποτελεί Εθνική Εορτή της Γαλλίας που γιορτάζεται από το 1880 και σηματοδοτεί την κατάργηση της απόλυτης μοναρχίας στην Ευρώπη και την αντικατάσταση του φεουδαρχικού συστήματος από το δημοκρατικό, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για τη δημιουργία του σύγχρονου κοινοβουλευτικού αστικού κράτους.

Οι ταραχές ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ο βασιλιάς διέταξε τη μετακίνηση ελβετικών και γαλλικών ομάδων στις Βερσαλλίες. Πολλοί φοβήθηκαν ότι προετοιμαζόταν βασιλικό πραξικόπημα. Έτσι, το βράδυ της 12ης Ιουλίου οι εξεγερμένοι άρχισαν την αναζήτηση όπλων. Στις 14 του μηνός εισέβαλαν στο Hotel des Invalides και κατάσχεσαν μεγάλη ποσότητα τουφεκιών. Μετά από αυτό, περίπου 7.000 πολίτες όρμησαν στη Βαστίλη και πήραν ως σύμβολο για την επιτυχία τους το κεφάλι του αρχηγού της φυλακής.

Εκείνη την ημέρα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι. Η επιτυχία των επαναστατών έγινε γνωστή στον βασιλιά, ο οποίος αναγνώρισε την αντιπροσωπεία των πολιτών ως επίσημους εκπροσώπους της πόλης. Στις 17 Ιουλίου καθιερώθηκε το τρίπτυχο «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφοσύνη» και τα χρώματα μπλε-κόκκινο-άσπρο έγιναν το εθνικό σύμβολο της Γαλλίας που αποτυπώθηκε αργότερα στη γαλλική σημαία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.