Αρχική Quiz Τι γνωρίζετε για τα αλεξίπτωτα; Πότε έγινε η πρώτη επιτυχημένη πτώση με αλεξίπτωτο; Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της εποχής, από προηγούμενες, αποτυχημένες απόπειρες!

Τι γνωρίζετε για τα αλεξίπτωτα; Πότε έγινε η πρώτη επιτυχημένη πτώση με αλεξίπτωτο; Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της εποχής, από προηγούμενες, αποτυχημένες απόπειρες!

1

Η προβλεπόμενη χρήση για το αλεξίπτωτο ήταν να βοηθήσει παγιδευμένους επιβάτες φλεγόμενων κτιρίων!

Ο Louis-Sébastien Lenormand, είναι γνωστός ως ο πρώτος άνθρωπος που έκανε επιτυχημένη πτώση με αλεξίπτωτο. Ήταν Γάλλος, φυσικός/χημικός και εφευρέτης.

Στην αρχή δοκίμασε ένα άλμα από ένα δέντρο με μια κατασκευή που περιελάβανε 2 ομπρέλες. Στη συνέχεια, πήδηξε από τον πύργο του Μονπελιέ μπροστά σε ένα πλήθος ανθρώπων, το 1783, με ένα αλεξίπτωτο διαμέτρου 4,3 μέτρων. Αυτός επινόησε τη λέξη «αλεξίπτωτο» .

Ο Lenormand, εμπνεύστηκε από την εκτέλεση νούμερου μιας Ταϊλανδής ισορροπίστριας που χρησιμοποίησε  ομπρέλα για την ισορροπία.

2

Ο Franz Reichelt ήταν Αυστριακός εφευρέτης, ράφτης στο επάγγελμα, βρήκε τραγικό θάνατο, κατά τη διάρκεια της πτώσης από καρδιακή ανακοπή.

Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για το εγχείρημα, όμως είχαν ειδοποιηθεί ότι στο πείραμα θα έπαιρνε μέρος μια κούκλα.

Δείτε στο συγκλονιστικό  βίντεο: Ο Franz Reichelt πηδά από τον Πύργο του Άιφελ. Στις 4 Φλεβάρη, 1912,  φορώντας ένα αυτοσχέδιο αλεξίπτωτο αιωρείται στο χείλος για λίγο… έχει αμφιβολίες, λίγο πριν κάνει το άλμα προς το θάνατό του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter