Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τί γνωρίζετε για τον αρχαίο λαό των Βίκινγκς;

Τί γνωρίζετε για τον αρχαίο λαό των Βίκινγκς;

-Cartoons-Fantasy-Humor-Funny-Vikings-Fresh-New-Hd-Wallpaper--Η Σουηδία, η Δανία και η Νορβηγία είναι οι χώρες που αποτελούν τη Σκανδιναβία. Οι ψαράδες και οι αγρότες που ζούσαν εκεί πριν από 1.200 χρόνια λέγονταν Βίκινγκς. Ήταν σπουδαίοι εξερευνητές που έφτασαν μέχρι τη Βόρεια Αμερική και έκαναν εμπόριο σε όλη την περιοχή από τη Ρωσία ως τη Βαγδάτη.

Κατασκεύαζαν εμπορικά και πολεμικά πλοία για να ταξιδεύουν στους ωκεανούς. Ήταν ναυτικοί αλλά και φοβεροί πειρατές. Λεηλατούσαν τις πόλεις που βρίσκονταν στις ακτές ή στις όχθες ποταμών και έπαιρναν μαζί τους χρυσό, ζώα και σκλάβους.

Οι Βίκινγκς ήταν άγριοι πολεμιστές, ο φόβος και ο τρόμος της Ευρώπης. Είχαν πάντα μαζί τους σπαθιά, λόγχες και στρογγυλές ασπίδες. Όταν δύο Βίκινγκς καβγάδιζαν, μπορούσαν να λύσουν τις διαφορές τους μονομαχώντας ακόμα και μέχρι θανάτου!

Στους πολεμιστές των Βίκινγκς άρεσαν τα συμπόσια όπου έτρωγαν και έπιναν. Εκεί οι ποιητές επαινούσαν τον αρχηγό τραγουδώντας προς τιμήν του, με την ελπίδα να τους ανταμείψει. Επίσης, στα συμπόσια διηγούνταν ιστορίες και αινίγματα.

Οι Βίκινγκς χάραζαν πέτρινες αναμνηστικές στήλες με το ιδιαίτερο σύστημα γραφής τους και τις διακοσμούσαν με περίεργα σύμβολα και σχέδια. Το αλφάβητο τους είχε 16 γράμματα και λεγόταν ρουνικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.