Αρχική Νέα Τι γυρεύει ένας 8χρονος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκραμπλ;

Τι γυρεύει ένας 8χρονος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκραμπλ;

8xronos.limghandlerΠοιος είπε ότι στα παιχνίδια λεξιγνωσίας κερδίζουν οι μεγαλύτεροι λόγω γνώσεων; Αυτό μάλλον σκέφθηκε ο 8χρονος Λούις Χόκινς από τη Νέα Ζηλανδία που κατάφερε να κερδίσει τους αντιπάλους του, πολλοί από τους οποίους είχαν 10 φορές την ηλικία του. Και το θαύμα του μικρού Λούις δεν σταματά εδώ καθώς είναι πλέον ο πρωταθλητής του παιχνιδιού λέξεων Σκράμπλ  σε εθνικό επίπεδο.

Ο Λούις, ξεκίνησε να παίζει Σκράμπλ μόλις ένα χρόνο νωρίτερα και αυτή ήταν η πρώτη φορά που διαγωνιζόταν στο εθνικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στις αρχές Ιουνίου.  Μπήκε για τα καλά στα βαθιά και  κέρδισε  13 από τα 15 παιχνίδια της σειράς του.  Η μητέρα του, Λίνλεϊ Τζένες, δήλωσε ότι αρχικά ήταν δύσκολο να βρουν ανθρώπους να παίξουν με τον Λούις, προκειμένου να εξασκηθεί στη στρατηγική του παιχνιδιού. Αλλά η Τζένες είπε ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους της προθυμοποιήθηκαν να γίνουν «αντίπαλοι» του 8χρονου παιδιού.

Ο Λούις είπε ωστόσο ότι οι ικανότητές του ορισμένες φορές προκαλούσαν θέματα στο σχολείο αφού γνώριζε περισσότερες λέξεις ακόμα και από τους δασκάλους του. «Ο δάσκαλος έλεγε ότι αυτό δεν είναι λέξη και εγώ του έλεγα φυσικά και είναι», δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο 8χρονος.

Ο μικρός που φάνηκε πολύ σκληρός για να εγκαταλείψει τη παρτίδα, απέδειξε ότι το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη θέληση και φυσικά στο σεβασμό του αντιπάλου όποια κι αν είναι η ηλικία του. Όχι μόνον απολαμβάνει τη νίκη του αλλά ετοιμάζεται να  διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σκραμπλ, το οποίο θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Πράγα.

Λέτε να τον καμαρώσουμε και ως Πάγκοσμιο Πρωταθλητή;


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.