Αρχική InfoDad Τι κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις;

Τι κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις;

ecigaretteNέα έρευνα φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο τον κίνδυνο που εγκυμονούν για την υγεία των καπνιστών τα ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύσεις, προειδοποιώντας ότι οι μακροχρόνιοι χρήστες μπορεί να παρουσιάσουν παρόμοια προβλήματα υγείας με εκείνους που χρησιμοποιούν καπνό.

Ειδικότερα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ, ορισμένα από τα χημικά που χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, μετά από μακροχρόνια χρήση είναι πιθανό να προκαλέσουν βλάβες στους πνεύμονες, εξίσου σοβαρές με το τσιγάρο. Ειδικότερα, οι 13 γεύσεις που εξετάστηκαν, μεταξύ των οποίων η γεύση κανέλας, μπανάνας και μέντας, βρέθηκαν πλούσιες σε τοξικά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η σύζευξη αυτών των αποτελεσμάτων, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των συστατικών που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στους χρήστες.

«Οι επιπτώσεις των διαφορών χημικών συστατικών που εμπεριέχονται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό άγνωστες» αναφέρει η Temperance Rowell, ένας εκ των ερευνητών.

«Τα χημικά συστατικά που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα υποβληθούν σε περαιτέρω μελέτη» διευκρίνισε η κα Rowell, τονίζοντας ότι «λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη δημοτικότητα των αρωματισμένων ηλεκτρονικών τσιγάρων, πρέπει να υπάρξει άμεσα μια καλύτερη διερεύνηση των συστατικών τους και των πιθανών κινδύνων που μπορεί να ελλοχεύουν για την υγεία», πρόσθεσε η κα Rowell.

Διαβάστε επίσης:

To ηλεκτρονικό τσιγάρο λιγότερο επιβλαβές από το συμβατικό σύμφωνα με ελληνική μελέτη

Μην καπνίζετε… ατμίζετε

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα «ύποπτα» για την εμφάνιση γρίπης και πνευμονίας


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.