Τι κρύβεται πίσω από την ελληνική επιτυχία στην Δ. Μαθηματική Ολυμπιάδα; Μιλά στο Infokids.gr ο γραμματέας της Ελ. Μαθ. Εταιρείας

 Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται σε δύο μόλις ημέρες σημαδεύεται από την ανακοίνωση της σπουδαίας διάκριση των Ελλήνων μαθητών στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που διεξήχθη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, από 12 έως 23 Ιουλίου.

Τα μαθηματικά μυαλά της χώρας έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και έκαναν μια μεγαλειώδη παρουσία στο θεσμό ξεπερνώντας σε διακρίσεις και βαθμολογίες όλες τις αντίστοιχες προηγούμενες εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής στον αντίστοιχο θεσμό αφού κατάφεραν να καταγράψουν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Με συγκομιδή  ένα χρυσό μετάλλιο, τέσσερα αργυρά και ένα χάλκινο η χώρα μας κατέκτησε τη δωδέκατη θέση στον κόσμο και την πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι μαθητές Βασίλης Γεωργιάδης (χρυσό), Δημήτρης Μελάς (αργυρό), Δημήτρης Λώλας(αργυρό), Ραφαήλ Τσιάμης (αργυρό), Δημήτρης Τσιντσιλίδας (αργυρό) και Ραφαήλ Ψυρούκης (χάλκινο) υπό την αρχηγεία του προέδρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) καθηγητής του ΕΜΠ, Ανάργυρου Φελλούρη και την υπαρχηγία του μαθηματικού Σιλουανού Μπραζιτίκου πέτυχαν το ακατόρθωτο και έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει δικαιωματικά.