Αρχική Quiz Τι ξέρετε για τα Ηλύσια Πεδία των ψυχών;

Τι ξέρετε για τα Ηλύσια Πεδία των ψυχών;

tumblr_lqbdnla9r91qbhp9xo1_1280

Ο Όμηρος στην Οδύσσεια περιγράφει την τοποθεσία που ήταν τα Ηλύσια Πεδία, στο δυτικό άκρο της Γης, μετέπειτα γνωστή ως Λευκή νήσος ή νήσος των Μακάρων.

Στην περιοχή το κλίμα ήταν καλό, χωρίς βροχές και καταιγίδες και είχε πάντα ήλιο. Ήταν η περιοχή όπου ενάρετοι άνθρωποι ή μυθικοί ήρωες, όπως ο Μενέλαος αλλά και η ωραία Ελένη, περνούσαν εκεί – με τη βοήθεια των θεών- την αιώνια ζωή τους. Ήταν τόπος ιερός και άβατος, στα βάθη του Άδη πέρα από τον ποταμό Λήθη.

Ο Βιργίλιος δίνει μια ακριβέστερη θέση των Ηλυσίων Πεδίων. Βρίσκονται στο κέντρο του Κάτω Κόσμου.

Ο Κάτω Κόσμος, είχε τα Τάρταρα –που ήταν η κόλαση- και τα Ηλύσια Πεδία –που ήταν ένας παραδείσιος τόπος ψυχών.

Μεταγενέστεροι Έλληνες συγγραφείς που προσπάθησαν να εξορθολογήσουν τους μύθους, εντόπισαν το μυθικό λευκό νησί κοντά στις εκβολές του ποταμού Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα νησιά των Μακάρων, από την άλλη πλευρά, ορισμένες φορές ταυτίζονται με τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ή με τα νησιά στον Ατλαντικό Ωκεανό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.