Τι… μαγειρεύουν τα παιδιά στην κουζίνα της μαμάς;

kidscooking

Παιδιά, το καλοκαίρι  -επιτέλους- είναι εδώ. Μέχρι να φύγετε διακοπές, σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στο σπίτι ή έξω από αυτό. Και επειδή γνωρίζουμε ότι στους περισσότερους από εσάς αρέσουν οι πειραματισμοί στην κουζίνα, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε, με μεγάλη βέβαια προσοχή. Τα μικρότερα παιδιά, όμως, πάντα με την παρουσία των γονιών.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς οι γονείς σας καταφέρνουν να ετοιμάσουν ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο χωρίς να ανατινάξουν την κουζίνα σας; Ή ακόμα πώς ένας τηλεοπτικός Σεφ μπορεί να δημιουργήσει ένα θεσπέσιο φαγητό ή γλυκό, χωρίς η κουζίνα του να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο;

Αν θέλετε και εσείς να γίνετε το νέο αστέρι στη μαγειρική, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα βασικά βήματα  που σας προτείνω ώστε να τα καταφέρετε στην κουζίνα!

–          Πάντα ζητάτε την άδεια από τους γονείς σας πριν χρησιμοποιήσετε την κουζίνα. Αν η συνταγή σας απαιτεί, μαχαίρια, αιχμηρά αντικείμενα ή άλλες μικροηλεκτρικές συσκευές, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε τη βοήθεια ενός ενήλικα.

–          Πριν ξεκινήσετε, διαβάστε προσεκτικά τη συνταγή πάνω από μια φορά, ώστε να είστε σίγουροι ότι έχετε καταλάβει ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνετε και με ποια σειρά, αν έχετε απορίες συμβουλευτείτε κάποιον ενήλικα.

–          Έχετε τα σωστά εξαρτήματα; Όπως μεζούρες μέτρησης που απαιτούνται (ειδικά αν είσαι αρχάριος), ηλεκτρικό μίξερ ή αναδευτήρα;

–          Τσεκάρετε το ρολόι και επιβεβαιώστε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χρόνο στην διάθεσή σας για να ασχοληθείτε με τη μαγειρική. Να συμπεριλάβετε στο χρόνο που διαθέτετε, την ώρα που θα χρειαστείτε για την προετοιμασία , το ανακάτεμα των υλικών, το μαγείρεμα ή το ψήσιμο και τέλος το καθάρισμα της κουζίνας!

–          Πριν ξεκινήσετε, βάλτε όλα τα υλικά που θα χρειαστείτε σε ένα μέρος. Μερικοί Σεφ προτιμούν να τα έχουν όλα έτοιμα πριν ξεκινήσουν κι αυτό όντως είναι εξαιρετικά πρακτικό.

–          Αν η συνταγή σας απαιτεί διάφορες συσκευές, καλό θα είναι να τις έχετε από πριν βγάλει σε ένα εμφανές σημείο πάνω στην επιφάνεια εργασίας ή τον πάγκο όπου θα δουλέψετε για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να βρείτε πού είναι το ένα και πού το άλλο!

–          Κατανοήστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (ίσως με τη βοήθεια του κηδεμόνα σας) τι σημαίνει ασφάλεια στην κουζίνα. Το μαγείρεμα παύει να είναι ένα διασκεδαστικό «παιχνίδι» αν κάποιος τραυματιστεί.

Συμβουλή: Αν σκέφτεστε με ποια συνταγή να ξεκινήσετε την καριέρα σας στην κουζίνα, θυμηθείτε πως οι απλές συνταγές είναι και οι πιο πετυχημένες διότι μειώνονται τα ποσοστά αποτυχίας. Γι αυτό και σας προτείνω να ξεκινήσετε με συνταγές για μικρά παιδιά.

Οι συνταγές για παιδιά πρέπει:

–          Να είναι εύκολες στη διαδικασία

–          Να εμπεριέχουν υλικά, απλά και εύκολα να τα βρείτε.

–          Να σας δίνουν το χρόνο προετοιμασίας και της όλης διαδικασίας.

–          Να είναι  συνταγές από τα αγαπημένα σας φαγητά & γλυκά ή σνακ.

Πού μπορείτε να βρείτε συνταγές για παιδιά

–          Σε βιβλία μαγειρικής που απευθύνονται σε παιδιά

–          Στα πακέτα τροφίμων (όπως το ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, κ.λπ.)

–          Από φίλους

–          Από την οικογένειά σας

–          Από ιστοσελίδες όπως τη δική μας!

Καλή επιτυχία!