Αρχική Νέα Τι να απαντήσεις στα παιδιά όταν ρωτούν: "Γιατί είναι σε καροτσάκι οι παίκτες;"

Τι να απαντήσεις στα παιδιά όταν ρωτούν: "Γιατί είναι σε καροτσάκι οι παίκτες;"

164946_289846967814227_1327534719_n

Η κυρία Βιβή Ιατρίδου (η οποία μας έστειλε γράμμα για το συμβάν) αποφάσισε το περασμένο Σάββατο να παρευρεθεί μαζί με τα παιδιά της στον αγώνα μπάσκετ με καρότσι, ο οποίος διεξήχθη στο Κλειστό γήπεδο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι, μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Ποντιακού. Είχε την καλοσύνη να μας στείλει τις εντυπώσεις της και την ευχαριστούμε!

Διαβάστε τι μας έγραψε:
"Το Σαββατοκύριακο είχαμε την χαρά να παρακολουθήσουμε αγώνα μπάσκετ σε αμαξίδια. Ξεκινήσαμε για το γήπεδο με τα δύο μου παιδιά γνωρίζοντας πως θα πάμε να δούμε έναν αγώνα μπάσκετ. Φτάνοντας στο γήπεδο του Αμαρουσίου μπήκαμε μέσα και καθήσαμε στις κερκίδες. Παρατηρούσα τις αντιδράσεις των παιδιών μου, τα οποία με ρώτησαν 2 πράγματα: 1. Γιατί είναι άδειο το γήπεδο και 2. Γιατί είναι σε καροτσάκι οι παίκτες.

Χάρηκα που η πρώτη τους ερώτηση ήταν για το γήπεδο και όχι για τη διαφορετικότητα των παικτών και η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα τι να απαντήσω στην πρώτη ερώτηση.  Αφού τους εξήγησα για ποιο λόγο βρίσκονται σε καροτσάκι, άρχισε ο αγώνας και ήταν πολύ ενθουσιασμένα. Χειροκροτάγανε, φωνάζανε και είχαν μεγάλη αγωνία να δουν ποιος θα νικήσει.

Εμείς βέβαια είχαμε χωριστεί και υποστηρίζαμε διαφορετική ομάδα για να έχει ενδιαφέρον. Ο αγώνας τελείωσε χειροκροτήσαμε εμείς, χειροκροτήσανε και οι παίκτες και φεύγοντας με ρώτησαν τα παιδιά μου πότε είναι το επόμενο παιχνίδι. Τους είπα σύντομα και ελπίζω να έχει περισσότερο κόσμο. Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως είναι ωραίο και σημαντικό να δείξουμε στα παιδιά μας ότι ανάμεσά μας ζουν και άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και τα καταφέρνουν πάρα πολύ καλά γιατί τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς ελπίδα και αυτοπεποίθηση."


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.