Τι να κάνεις όταν ο άνδρας σου σε νευριάζει

Couple-arguing-1354689Και κυρίως τι να μην κάνεις!

Αποφεύγετε να μιλάτε με υπονοούμενα. Μιλάτε συγκεκριμένα με σαφήνεια και χωρίς ειρωνείες και προσβολές, τύπου «Δεν ξέρεις τι θα συμβεί”, «Ξέρω, έχεις τη φωλιά σου λε­ρωμένη», «Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε θα δεις!». Και αυτό γιατί πέρα από το θυμό που προκαλείτε, βάζετε τον άλλο σε μια διαδικασία να μαντέψει τι εννοείτε. Και είναι καλό να μην αφήνετε να αιωρούνται στον αέρα υπονοούμενα και απειλές.

Μην κάνετε γενικόλογα σχόλια. Αντί λοιπόν να πείτε: «Γιατί δεν είσαι πιο καθαρός; Γιατί δεν προσέχεις και λερώνεις τα πάντα;», μπορείτε να πείτε: «Σε παρακαλώ, μπορείς να προσέχεις όταν θα μπαίνεις στο σπίτι με λερωμένα ρούχα;». Ακόμη καλύτερα θα ήταν αν λέγατε: «Θα χαιρόμουν πολύ, αν πρόσεχες που βάζεις τα λε­ρωμένα ρούχα σου».

Αντί να πείτε «Μακάρι να ήσουν πιο καλός», μπορείτε να στοχεύσετε και να συγκεκριμενοποιήσετε σε ποιον τομέα να ήταν πιο καλός. Στην οδήγηση, στο κούρεμα του γκαζόν, στην παρουσίαση της εργασίας, στο βάψιμο; Γιατί όταν αναφέρεται το «καλός» γενικά, ο άλλος μέσα από τη γενίκευση μπορεί να μην καταλάβει τι ακριβώς εννοείτε. Αν τα σχόλια είναι ασαφή, εύκολα γίνονται παρανοήσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr