Αρχική Infokids Υγεία "Τι να κάνω που συνέχεια θέλει να βλέπει τηλεόραση;"

"Τι να κάνω που συνέχεια θέλει να βλέπει τηλεόραση;"

children-and-tv

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους γονείς ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που τα παιδιά παραμένουν αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι.

Πάντως, όπως μας λέει η Αντιγόνη Κεμερλίογλου, ψυχολόγος Υγείας/Εκπαίδευσης, το παιδί έχει την τάση να μιμείται τη στάση των γονέων. Αν εσείς έχετε συνέχεια την τηλεόραση ανοιχτή ή καταφεύγετε σε αυτή όποτε θέλετε να χαλαρώσετε ή όποτε θέλετε να χαλαρώσει το παιδί (δηλαδή χρησιμοποιώντας τη ως μπέιμπι σίτερ), το μόνο σίγουρο είναι ότι καλλιεργείτε μια συνήθεια, η οποία θα σας κάνει τη ζωή δύσκολη αργότερα.

Γι' αυτό, καλό θα ήταν να περιορίζατε το χρόνο τηλεθέασης. Επιπλέον, για το παιδί είναι πιο σημαντική η δική σας παρουσία. Όσο κουρασμένοι και να είστε, βρείτε λίγο χρόνο να του αφιερώσετε και απολαύστε τρυφερές στιγμές μαζί του. Το παιδί θα νιώσει θαυμάσια κι εσείς θα χαλαρώσετε μέσα από αυτή την επαφή. Το χτίσιμο της σχέσης είναι απαιτητικό, αλλά αποδίδει στο τέλος.

Τι μπορείτε να κάνετε

Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε αντί να απορροφηθείτε από την τηλεόραση, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, που και τα προγράμματα του ύπνου είναι πιο χαλαρά, είναι να διαβάσετε παραμύθια και μετά τα παιδιά να τα αναπαραστήσουν μέσα από θεατρικό παιχνίδι, φορώντας αυτοσχέδιες φορεσιές, ή και να ζωγραφίσουν τις ιστορίες αποτυπώνοντας τη φαντασία τους στο χαρτί με χρώματα. 'Αλλες ασχολίες πιο κιναισθητικές είναι να ακούσετε μαζί μουσική και να χορέψετε ή και βέβαια να βγείτε στην πλατεία και να κάνετε ποδήλατο ή να παίξετε μπάσκετ και ποδόσφαιρο που επίσης τα παιδιά λατρεύουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.