Δευτέρα 7 Ιουλίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα τη λατρέψετε.

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας σαν της γιαγιάς! Η ωραιότερη και ευκολότερη συνταγή για κεφτεδάκια κοκκινιστά με σάλτσα που θα λατρέψουν τα παιδιά και όχι μόνο! Και στο κάτω κάτω ποιος θα πει όχι σε ένα ζεστό και αφράτο κεφτεδάκι; Κανένας.

Αφράτα κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και φέτα

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 αβγό
  • 2 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κύμινο (προαιρετικά)
  • λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας.

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 150 ml κρασί λευκό
  • 4 κ.τ.σ πελτέ τομάτας
  • 500 ml χυμό τομάτας
  • 1 κ.τ.σ ζάχαρη
  • 500ml χλιαρό νερό
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 10-15 φυλλαράκια δυόσμο
  • Θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

Εκτέλεση

Ζητάμε απ’ τον χασάπη μας να μας περάσει τον κιμά δυο φορές απ’ την μηχανή. Τρίβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι, τις ντομάτες στον τρίφτη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το αυγό, το τριμμένο σκόρδο, το ξύδι, το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στο μπολ.

Βάζουμε στο μούλτι το μπαγιάτικο ψωμί και το προσθέτουμε κι αυτό στο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε καλά τα υλικά μας και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αυτό βοηθάει γιατί θα δέσει ωραία ο κιμάς και θα τραβήξει όλα τα αρώματα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βάζουμε σε χαρτί να στραγγίσουν.

Κεφτεδάκια – Για την σάλτσα ντομάτας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με κρασί.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τον ζωμό λαχανικών.

Αφήνουμε να πάρει βράση και βράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, μπουκοβο, θυμάρι και στο τέλος ψιλοκομμένο δυόσμο.

Βάζουμε τα κεφτεδάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας και βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Αν θέλουμε να τα σερβίρουμε όπως είναι τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό την φέτα πάνω από τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.

Πηγή: petros-syrigos.com

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν επίσκεψη σε παιδίατρο μέσω ΗΔΙΚΑ- Εντάσσονται στο σύστημα 517 προσωπικοί παιδίατροι για εξυπηρέτηση 500.000 παιδιών

Συγκλονίζει η θλιβερή ιστορία του Jools: Η μητέρα του προσπαθεί να μάθει πώς πέθανε το παιδί της

Ροή Ειδήσεων