Αν αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις πάλι σήμερα και ψάχνεις κάτι εύκολο, γρήγορο και λαχταριστό για το σημερινό τραπέζι, οι χειροποίητες κοτομπουκιές είναι η τέλεια λύση! Φτιάχνονται χωρίς περιττά λάδια, ψήνονται στον φούρνο ή στο air fryer και συνοδεύονται υπέροχα με μια υγιεινή σως γιαουρτιού.
Τι να μαγειρέψω σήμερα: Μπιφτέκια λαχανικών με μελωμένες πατάτες
Υλικά για τις χειροποίητες κοτομπουκιές
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκαλο)
- 2 αυγά
- 1 φλ. γαλέτα ή τριμμένα κορν φλέικς
- 1/2 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά και σε τρίτο βάζουμε τη γαλέτα.
- Περνάμε κάθε κοτομπουκιά πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα.
- Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. (Εναλλακτικά, ψήνουμε στην air fryer στους 190°C για 15-18 λεπτά.)
Για τη σως γιαουρτιού
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 1 κ.γ. μέλι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αν θέλεις πιο τραγανή και γευστική κρούστα, πρόσθεσε λίγη τριμμένη παρμεζάνα στη γαλέτα. Για πιο υγιεινή εκδοχή, χρησιμοποίησε νιφάδες βρώμης αντί για ψωμί.
Ιδέα για σερβίρισμα
Σέρβιρε τις κοτομπουκιές με πατάτες φούρνου ή φρέσκια σαλάτα. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν!
