Οι viral συνταγές στα social media έχουν λόγους που γίνονται viral! Και οι συγκεριμένες πιτούλες στο τηγάνι, χωρίς φούσκωμα, χωρίς μαγιά και χωρίς αναμονή, αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας.
Σκέτες, με το φαγητό, με τυρί και ντομάτα για ένα σπιτικό «σουβλάκι», οι εύκολες αυτές πίτες στο τηγάνι γίνονται σε λίγα λεπτά και τις απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. και 1/4 νερό
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 για το ζύμωμα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το γιαούρτι με το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε.
Θα έχουμε μία απαλή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Βγάζουμε τη ζύμη και την μοιράζουμε σε 6-8 μπαλάκια.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ αλοίφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο και ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ένα πιτάκι. Ψήνουμε στο τηγάνι γυρίζοντας με δυο πηρούνια 2-3 φορές από κάθε πλευρά. Σε περίπου 3-5 λεπτά είναι έτοιμο.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπαλάκια και απολαμβάνουμε!
Tip: Μπορείτε να κρατήσετε τα μισά μπαλάκια ζύμης στην κατάψυξη για μια επόμενη φορά.