Πέμπτη 17 Ιουλίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι και ρικότα

Πεντανόστιμο φαγητό μέσα στο οποίο μπορείτε να κρύψετε ότι λαχανικά θέλετε για να τα φάνε αδιαμαρτύρητα τα παιδιά.

Έτοιμοι για τα καλύτερα λαζάνια που έχετε φτιάξει ποτέ; Αυτά τα λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά σπανάκι και ρικότα δεν χρειάζονται πολύπλοκες σάλτσες, έχουν υπέροχη γεύση και είναι γεμάτα λαχανικά, πώς να μην τα αγαπήσετε εσείς και τα παιδιά; Κρεμώδη, χορταστικά και τόσο νόστιμα, που θα τα απολαύσει όλη η οικογένεια. Μια προειδοποίηση: μόνο επειδή η λαχτάρα σας δεν σταματάει στην πρώτη μπουκιά είναι εύκολο να λεκιαστείτε. Δεν είναι ένα γεύμα που θα φάτε με τα καλά σας Κυριακάτικα ρούχα.

Μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα λαζάνια με μοσχαρίσιο κιμά, σπανάκι και ρικότα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μετά να τα τελειώσετε στο δείπνο, μπορείτε να τα φτιάξετε όλα μονοκοπανιά ή μπορείτε να τα φτιάξετε και να τα καταψύξετε – είναι το απόλυτο οικογενειακό δείπνο.

Λαζάνια με μοσχάρι σπανάκι και ρικότα

Υλικά


μοσχαρίσιος κιμάς -. Προτιμήστε καλής ποιότητας κιμά ιδανικός για ένα πιάτο όπως αυτό, επειδή δεν χρειάζεστε επιπλέον λίπος! Ο κιμάς είναι ένα τόσο φιλικό προς την οικογένεια συστατικό, που τον χρησιμοποιούμε συνέχεια, όπως στα κεφτεδάκια ή στο κάρυ με μοσχαρίσιο κιμά.
ψιλοκομμένες ντομάτες– ψιλοκομμένες ντομάτες από το Mutti,
αποξηραμένα φύλλα ζυμαρικών- μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με φρέσκα, δεν αλλάζει ο χρόνος μαγειρέματος.

τυρί ρικότα – υπάρχουν 3 τυριά σε αυτά τα λαζάνια και όλα εξυπηρετούν έναν σκοπό. Η ρικότα βοηθάει στη λευκή σάλτσα και όταν συνδυάζεται με την παρμεζάνα, δημιουργεί ένα πραγματικά νόστιμο κρεμώδες στρώμα.
κατεψυγμένο σπανάκι- σίγουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο, αλλά για να είμαι ειλικρινής, αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε αυτά τα λαζάνια.
τυρί μοτσαρέλα- για να τεντώνεται, να ροδίζει
παρμεζάνα- για έξτρα γεύση και νοστιμιά

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε τον.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε κύβους, τρίβετε τα κολοκυθάκια, μαγειρεύετε τα κρεμμύδια, ροδίζετε τον κιμά.

Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, , τα τριμμένα κολοκυθάκια και τον βασιλικό προαιρετικά.
αφήστε τα να μαγειρευτούν, ενώ ετοιμάζετε τη στρώση με το σπανάκι και τη ρικότα!
Ανακατέψτε τη ρικότα, το αποψυγμένο κατεψυγμένο σπανάκι και την παρμεζάνα σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατέψτε καλά.
Προσθέτοντας τη ντομάτα, το βασιλικό και τα κολοκυθάκια, μαγειρεύοντας τη σάλτσα, ανακατεύοντας τη ρικότα, την παρμεζάνα και το σπανάκι

Βάλτε μια κουτάλα γεμάτη σάλτσα στον πάτο του πυρέξ σας. Την αλείφετε γύρω γύρω (αυτό βοηθάει τα λαζάνια να μην κολλήσουν στον πάτο στο τηγάνι και επίσης επιτρέπει στα κάτω φύλλα να ψηθούν καλά). Τοποθετήστε από πάνω μια στρώση από φύλλα λαζανιών.
Σκεπάστε τα φύλλα λαζάνιας με το μισό κιμά. και στη συνέχεια καλύψτε με φύλλα λαζάνια.
Τοποθετήστε από πάνω το μισό μείγμα σπανάκι-ρικότα και στη συνέχεια καλύψτε με φύλλα λαζάνια.

Συνεχίστε τη στρώση, ολοκληρώνοντας με μια στρώση σπανάκι και ρικότα.Ανακατέψτε την παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίστε όλη την κορυφή των λαζανιών.
Καλύψτε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.

Πηγή: kidgredients.com.au

Διαβάστε επίσης:

DNA νεογνών και γενωμικός έλεγχος: Επιστολή 195 επιστημόνων κατά του προγράμματος First Step

13χρονος κατασπαράχθηκε από κροκόδειλο στην προσπάθειά του να πιάσει τη μπάλα του που έπεσε σε ποτάμι

Ροή Ειδήσεων