Αγαπημένο φαγητό των παιδιών.
Τώρα που ψύχρανε ο καιρός έρχονται στην επιφάνεια ωραία φαγάκια μαμαδίστικα που θυμίζουν αγάπη και θαλπωρή. Τέτοιο φαγητό είναι τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο.
Σας προτείνω τη συνταγή της μαμάς μου. Μύριζε όλη η κουζίνα μια γλυκιά μυρωδιά μαμάς.
Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια αυτολέμονο.
Υλικά
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισό φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι σπυρωτό
ένα μεγάλο κρεμμύδι
δύο σκελίδες σκόρδο
λίγο δυόσμο ξερό
δύο αυγά
λίγο μαιντανό
αλάτι πιπέρι
ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι
Για το αυγολέμονο.
Δύο αυγά
δύο λεμόνια λίγο νεράκι
Εκτέλεση.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνετε τον κιμά το ρύζι τα δύο αυγά το κρεμμύδι και το σκόρδο περασμένα στο μπλέντερ.
Ακολουθεί ο δυόσμος το λάτι το πιπέρι το λάδι και ο μαιντανός.
Με βρεγμένα χέρια ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάθετε σε μικρά μπαλάκια όσο οι κεφτέδες. Τα τοποθετείτε σε ένα δίσκο. Τα αλευρώνετε ελαφρώς .
Βάζετε την κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει σε σιγανή φωτιά. Έχετε ρίξει μέσα ένα κύβο βοδινό για γεύση λίγο αλάτι και λίγο πιπέρ. Ρίχνετε με προσοχή ένα ένα τα μπαλάκια. Αν θέλετε ρίχνετε και μία πατάτα ψιλοκομένη και ένα με δυο καρότα για να δέσει το ζουμί.
Όταν βράσει ετοιμάζετε το αυγολέμονο.
Σε ένα βαθύ πιάτο ξεχωρίζετε τα ασπράδια τα οποία χτυπάτε πρώτα για να γινει μαρέγκα με λίγο αλάτι και ελάχιστο νεράκι. Μετά ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους και συνεχίζετε να χτυπάτε. Ρίχνετε λίγο λίγο το στυμένο λεμόνι. Και με μία κουτάλα παίρνετε από το φαγητό που έχετε αποσύρει από τη φωτιά και ρίχνετε το ζουμί και μόνο στο αυγολέμονο. Δύο με τρεις κουταλιές είναι αρκετό. Κρατάτε μία κουταλιά και αφού περιχύσετε το φαγητό με το αυγολέμονο αυτό το ρίχνετε από πάνω. Δεν βάζετε κουτάλι από φόβο μήπως σπάσετε τα γιουβαρλάκια. Ανακατεύετε ανακινώντας την κατσαρόλα σας δεξιά και αριστερά.
Αν θέλετε μπορείτε να κάνει κόκκινη τη σάλτσα σας με ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια και λίγο λάδι και να μην χρειαστεί να κάνετε αυγολέμονο.
Ότι σας αρέσει είναι αποδεκτό.
Καλή σας απόλαυση.