Παρασκευή 18 Απριλίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Μια νόστιμη συνταγή με γλυκοπατάτες γεμιστές

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή ιδανική για μικρούς και μεγάλους φίλους της γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες δεν είναι τόσο συνηθισμένες και διαδεδομένες στο ελληνικό τραπέζι όμως είναι πολύ νόστιμες και μπορείτε να τις φτιάξετε σε διάφορες εκδοχές για να τις αγαπήσουν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι. Εμείς σας προτείνουμε γλυκοπατάτες γεμιστές.

Υλικά

  • 6 γλυκοπατάτες
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Προαιρετικά: 1 φλ άλλα λαχανικά ψιλοκομμένα (μελιτζάνα, κολοκυθάκι, καρότο, μανιτάρια)
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • Λίγη γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα
  • Λίγος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αέρα. Πλένουμε τις γλυκοπατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε μία κατσαρόλα με λίγο λάδι μαλακώνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα υπόλοιπα λαχανικά μας για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά μας και αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  4. Δίνουμε γεύση με λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγη γλυκιά πάπρικα.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη γέμιση να μαγειρευτεί περίπου 20-30 λεπτά.
  6. Ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να πιει τα υγρά του.
  7. Μέχρι τώρα οι γλυκοπατάτες θα είναι έτοιμες! Τις βγάζουμε από το φούρνο και με ένα μαχαίρι τις ανοίγουμε στα δύο αλλά δεν τις κόβουμε τελείως, ώστε να ανοίξουν σα βαρκούλες.
  8. Τις γεμίζουμε με τη γέμιση που φτιάξαμε.
  9. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα ή σως γιαουρτιού και λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μικρά μυστικά

  1. Μπορούμε να νοστιμήσουμε τον κιμά με ό,τι λαχανικά θέλουμε και μας αρέσουν. Θυμόμαστε, όμως, να μην το παρακάνουμε σε ποσότητα. Ο κιμάς πρέπει να είναι περισσότερος από τα λαχανικά.
  2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κιμά από τα μακαρόνια που μας περίσσεψε.
  3. Η ψημένη γλυκοπατάτα είναι μαλακή, σαν πουρές. Αν προτιμάμε να γευόμαστε περισσότερο τον κιμά από ότι τη γλυκοπατάτα, μπορούμε να αφαιρέσουμε λίγη από την ψίχα της πριν τη γεμίσουμε με τον κιμά. Την ψίχα που αφαιρέσαμε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε μία σούπα λαχανικών ή σαν πουρέ συνοδευτικό στο επόμενό μας γεύμα.

Πηγή: nutrischool

Διαβάστε επίσης:

Νέα Φουρνίσματα ΒΟΣΙΝΑΚΗ: Προζυμένιο Χωριάτικο ψωμί με Σουσάμι και ΒΟΣΙΝΑΚΗ Χωριάτικες Φρυγανιές με Σουσάμι

Ρόδος: Κατέρρευσε ψευδοροφή στο Ειδικό Πειραματικό Σχολείο στην Ακαδημία

Ροή Ειδήσεων