Είναι ελαφριά, θρεπτική και γρήγορη. Ιδανική ιδέα για να μην περνάμε πολλή ώρα στην κουζίνα!
Μία ομελέτα φούρνου είναι ο ιδανικός «καμβάς» για να χρησιμοποιήσουμε αβγά, λαχανικά και τυριά που μας έχουν μείνει στο ψυγείο. Εμείς εδώ προτείνουμε συγκεκριμένα υλικά, εσείς τα αντικαθιστάτε με ό,τι υπάρχει στο σπίτι.
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά
Υλικά
Για 4 μερίδες:
1/2 κιλό κολοκύθια
5 αβγά
200 γρ. μανιτάρια
2 γιαούρτια (κατά προτίμηση στραγγιστά)
100 γρ φέτα
6-8 γεμάτες κουταλιές φαρίνα
λίγο δυόσμο
ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τα γιαούρτια.
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε και αυτά.
Με το χέρι ή με ένα πηρούνι κομματιάζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μίγμα που ετοιμάσαμε. Το πάχος της ομελέτας μέσα στο πυρέξ θα πρέπει να είναι περίπου 1,5-2,5 εκατοστά.
Ψήνουμε στους 180 με αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά.
Αν στα παιδιά αρέσει η ομελέτα λίγο ζουμερή, σερβίρουμε ζεστή. Αν προτιμούν μία λίγο πιο συμπαγή μορφή (που να μοιάζει περισσότερο με τυρόπιτα, αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πηγή: Nutrischool.gr
