Σάββατο 24 Μαΐου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Πατάτες ογκρατέν με λαχανικά στο φούρνο χωρίς κρέμα γάλακτος!

Εύκολη συνταγή με τις αγαπημένες πατάτες των παιδιών.

Τα παιδιά αγαπούν τις πατάτες! Τίποτε βέβαια δεν ξεπερνά τις τηγανητές αλλά και αυτό το ελαφρύ ογκρατέν θα το φάνε ευχάριστα. Μπορεί να γίνει κυρίως πιάτο κάποιο βράδυ αλλά μπορείτε να συνοδεύσετε και τα κρεατικά σας μοσχάρι κοκκινιστό ή μπριζόλες χοιρινές ή και κοτόπουλο στη σχάρα ακόμα και ψάρι ψητό.

Πατάτες ογκρατέν στο φούρνο

Υλικά

700 γρ πατάτες για φούρνο

300 γρ έμενταλ ή τυρί που λιώνει της αρεσκείας σας αλλά χωρίς πολύ αλάτι

300 γρ κίτρινο τυρί με λίγα λιπαρά τριμμένο

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με λίγα λιπαρά χτυπημένο με γάλα

2 φλ. ψιλοκομμένα μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές

λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες ξεφλουδισμένες για λίγη ώρα μέχρι να τσιμπιούνται στη καρδιά τους.

Σε ένα βουτυρωμένο καλά πυρέξ κόβετε τις πατάτες σε χοντρές φέτες ή τις σπάτε αν ειναι μικρές με το εργαλείο του πουρέ.

Σε στρώσεις βάζουμε στο ταψί πατάτες και τυριά σε μείγμα. Μοιράζετε σε δύο στρώσεις τα αλλαντικά. Από πάνω το μείγμα με το γιαούρτι γιαούρτι και κρατάτε λίγο τυρί για να κάνει κρούστα στο ψήσιμο. Ρίχνετε ελάχιστο αλάτι γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά, και λίγο πιπέρι.

Ψήνετε στο φούρνο στους 200 οC για 25 με 30 λεπτά. Σερβίρετε με ντοματίνια ή φρέσκια πράσινη σαλάτα και το φαγητό σας είναι έτοιμο. Ένα εξαίρετο πιάτο για όλη την οικογένεια.

Καλή σας απόλαυση.

Διαβάστε επίσης:

Πότε αρχίζουν οι εξετάσεις στα Πρότυπα σχολεία;

Πώς πλένουμε τα βαφτιστικά ρουχαλάκια και τα λαδόπανα της βάφτισης;

Ροή Ειδήσεων