Τρίτη 29 Απριλίου

Τι να μαγειρέψω σήμερα; Το πρώτο μπριάμ της άνοιξης

Μια συνταγή που μυρίζει φρεσκάδα

Η άνοιξη μυρίζει πια και στην ατμόσφαιρα. Είναι θέμα λίγων ημερών να πετάξουμε και τα μάλλινα και να ξεκινήσουμε τα πρώτα μπάνια για τους πιο τολμηρούς. Όμως σίγουρα κάτι φαίνεται να αλλάζει στο πιάτο μας. Η άνοιξη στο πιάτο οδηγεί σε ένα μυρωδάτο μπριάμ το πρώτο της σεζόν.

Υλικά

2 με 3 πατάτες μεγάλες κομμένες στρογγυλές φέτες

5 κολοκυθάκια όχι μεγάλα από αυτά που κάνουμε γεμιστά αλλά ούτε τα πολύ μικρά που κάνουμε βραστά. Μέτρια κυρίως

2 καρότα

2 μελιντζάνες κομμένες μπαστουνάκια

μία κόκκινη πιπεριά κομμένη μπαστουνάκια

μία κίτρινη πιπεριά και μία πράσινη πιπεριά κομμένες μπαστουνάκια

προαιρετικά μία γλυκοπατάτα κομμένη κύβους

ένα ματσάκι μαιντανό

ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φετάκια

δύο σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια

ένα κουτί ντοματάκια κονκασέ και μία κουταλιά πελτέ όλα λιωμένα σε χλιαρό νερό

αλάτι και πιπέρι

ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι και ένα με 1,5 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Κόβετε όλα μαζί τα υλικά μέσα σε ένα στρογγυλό ταψί και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Τα στρώνετε να είναι όλα σκεπασμένα από τα υγρά και αν επιθυμείτε και δεν νηστεύετε μπορεί να συνθλίψετε έναν κύβο ζωμό βοδινό και να τα περιχύσετε αφού τον έχετε διαλύσει σε λίγο χλιαρό νερό.

Ανάβετε το φούρνο σας στους 180οC στην ένδειξη πάνω κάτω και αέρα και υπολογίζετε ότι θα χρειαστείτε περίπου μία ώρα. Αν βλέπετε ότι ροδίζει έντονα η επιφάνεια σκεπάστε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Προσέξτε να μην στεγνώσει το φαγητό χωρίς σάλτσα γιατί αυτή είναι η μεγάλη νοστιμιά του. Εννοείται ότι συνοδεύεται με ένα κομμάτι φέτα τυρί και χωριάτικο ψωμί.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Διαβάστε επίσης:

Πέντε μυστικά για να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί

Ελληνικό είναι το πιο όμορφο όνομα στον κόσμο λέει έρευνα!

Ροή Ειδήσεων