Αρχική InfoMommy Υγεία Τι να προσέξετε αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή με Noxafil

Τι να προσέξετε αν ακολουθείτε φαρμακευτική αγωγή με Noxafil

Το Noxafil, ένα φάρμακο για σοβαρές μυκητιασικές λοιμώξεις, είναι διαθέσιμο για από του στόματος χρήση με τη μορφή δισκίων (100 mg) και πόσιμου εναιωρήματος (40 mg/ml), όμως οι συνιστώμενες δόσεις για τις δυο αυτές μορφές χρήσης είναι διαφορετικές. Μερικοί ασθενείς έλαβαν κατά λάθος πόσιμο εναιώρημα αντί για δισκία, με αποτέλεσμα την υποδοσολογία και πιθανή έλλειψη αποτελεσματικότητας.

Παρομοίως, υπήρξαν αναφορές ασθενών που έλαβαν δισκία αντί ποσίμου εναιωρήματος, με αποτέλεσμα την υπερδοσολογία και εκδήλωση ανεπιθύμητων ενεργειών. Συνεπώς, οι πληροφορίες του προϊόντος Noxafil επικαιροποιούνται προκειμένου να ενισχυθούν οι υπάρχουσες προειδοποιήσεις σχετικά με το ότι οι δυο μορφές δεν θα πρέπει να εναλλάσσονται απλά, ενώ επιπλέον η συσκευασία θα αναθεωρηθεί ώστε να είναι περισσότερο διακριτές οι δύο μορφές και να περιλαμβάνεται προειδοποιητική δήλωση ότι δεν θα πρέπει γίνεται υποκατάσταση της μιας μορφής από την άλλη μορφή χωρίς προηγουμένως να προσαρμόζεται η δόση.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.