Αρχική InfoDad Τι να προσέξετε αν κάνετε διακοπές στο βουνό

Τι να προσέξετε αν κάνετε διακοπές στο βουνό

mountain
Κίνδυνοι και παγίδες δεν υπάρχουν μόνον στο νερό. Οι λάτρεις του βουνού θα απολαύσουν τη φύση με τα παιδιά τους, αν τα μάθουν να δείχνουν τη δέουσα προσοχή στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δικού τους ταξιδιού.

Αθλήματα του βουνού, όπως αναρρίχηση, ανάβαση, ελεύθερη πτώση, rafting, καλό είναι να γίνονται σε οργανωμένες ομάδες υπό την επιτήρηση ειδικών, να ακολουθούνται αυστηρά οι κανόνες ασφαλείας και να χρησιμοποιείται ο κατάλληλος εξοπλισμός.

Προσοχή και στην ποδηλασία ώστε να γίνεται με κράνος ασφαλείας και σωστά παπούτσια.

Μάθετε στα παιδιά να αναγνωρίζουν τα δηλητηριώδη έντομα και ερπετά, ή φυτά, πχ. μανιτάρια.

Διδάξτε τους να αποφεύγουν να περπατούν μέσα σε ψηλά χόρτα, αλλιώς να κάνουν θόρυβο για να απομακρύνουν τα φίδια που μπορεί να κρύβονται σε αυτά.

Μιλήστε τους για τον κίνδυνο του να χώνουν τα χέρια τους σε χαραμάδες και κάτω από πέτρες, καθώς μπορεί να βρίσκονται φίδια και δηλητηριώδη έντομα, όπως σκορπιοί.
Υπογραμμίστε την ανάγκη σεβασμού σε όλα τα ζώα. Στην εξοχή τα παιδιά μπορεί να συναντήσουν ζώα μη κατοικίδια, όπως τσοπανόσκυλα, και μουλάρια, που δεν είναι συνηθισμένα σε κόσμο. Στην περίπτωση αυτή,

θέλει προσοχή εκ μέρους των παιδιών για να μην προκληθούν ατυχήματα.

Στην περίπτωση κατασκήνωσης στο ύπαιθρο, τα μικρά παιδιά πρέπει να μένουν μακριά από σπίρτα, φωτιά και γκαζάκια.

Προσοχή στις καλοκαιρινές καταιγίδες. Μάθετε στα παιδιά να μη στέκονται κάτω από δέντρα και ηλεκτρικά καλώδια, καθώς και να μην κολυμπούν, όταν πέφτουν κεραυνοί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter