Αρχική InfoMommy Σχέσεις Τι παιχνίδι παίζουν οι γυναίκες στο facebook;

Τι παιχνίδι παίζουν οι γυναίκες στο facebook;

shutterstock_71827312
Στην αρχή απορήσαμε. Οι φίλες μας και οι γνωστές μας στο facebook μία μία ξεκινούσαν για κάποιο μακρινό ταξίδι, συνήθως πολυήμερο. Μα, άλλη μια φεύγει για ταξίδι, κι άλλη, κι άλλη... Τι γίνεται; Ώσπου άρχισαν να φτάνουν και τα πρώτα κατατοπιστικά μηνύματα, που με καλούσαν να ξεκινήσω  το προσωπικό μου ταξίδι. Το πού εύκολα θα το έβρισκα, αρκεί να αντιστοίχιζα το μήνα που γεννήθηκα με ένα συγκεκριμένο προορισμό.

Πώς προέκυψαν όμως όλα αυτά τα ταξίδια σε τέτοιες εποχές;
Η απάντηση βρίσκεται σε μια τάση που στόχο έχει να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού και την έγκαιρη διάγνωσή του. Η συγκεκριμένη μόδα ξεκίνησε από το εξωτερικό τον Οκτώβριο που είναι παγκοσμίως ο μήνας που έχει θεσμοθετηθεί ως «Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους».

Οι φράσεις είναι ουσιαστικά κωδικοί που δείχνουν πότε έχει γενέθλια μία κοπέλα και ο στόχος είναι η αφύπνιση και η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Το μήνυμα στέλνεται από γυναίκα σε γυναίκα και τις καλεί να αντιστοιχίσουν το μήνα που γεννήθηκαν σε έναν συγκεκριμένο προορισμό και μετά να γράψουν αυτή την απλή φράση στον τοίχο τους. Για παράδειγμα, "θα φύγω για 15 ημέρες στο Μαϊάμι". Μετά πρέπει να προσθέσεις την ημερομηνία που γεννήθηκες ως διάρκεια παραμονής σου σε αυτό το ταξίδι. Για την ακρίβεια οι μήνες αντιστοιχίζονται ως εξής:

Ιανουάριος – Μεξικό

Φεβρουάριος – Λονδίνο

Μάρτιος – Μαϊάμι

Απρίλιος – Δομινικανή Δημοκρατία

Μάιος - Γαλλία

Ιούνιος – Αγία Πετρούπολη

Ιούλιος – Κροατία

Αύγουστος - Γερμανία

Σεπτέμβριος – Νέα Υόρκη

Οκτώβριος – Άμστερνταμ

Νοέμβριος – Λας Βέγκας

Δεκέμβριος – Αλάσκα

Κι ενώ οι περισσότερες γυναίκες ανταποκρίνονται με θέρμη στο κάλεσμα, έτοιμες να φύγουν για το εικονικό ταξίδι, υπάρχουν και κάποιες άλλες -λιγότερες- που αντιμετωπίζουν όλο αυτό το παιχνίδι με δυσπιστία, ίσως και άρνηση. Χαρακτηριστική μία απάντηση φίλης στο facebook ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε μια τόσο σοβαρή ασθένεια ως παιχνίδι. Μάλιστα, πολλοί αρθρογράφοι στο εξωτερικό έχουν διατυπώσει επιφυλάξεις για το κατα πόσο τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να αφυπνίσουν συνειδήσεις.

Το μήνυμα που ποστάρεται από τοίχο σε τοίχο είναι τα παρακάτω και από εσάς εξαρτάται αν θα το δείτε ως απλό παιχνίδι για να γελάσετε και να περάσει η ώρα ή θα δείτε και το μήνυμα πίσω από αυτό ώστε να δραστηριοποιηθείτε με κάποιο τρόπο πάνω σε αυτό το θέμα.

Και φέτος παίζουμε πάλι ένα παιχνίδι κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ του ΜΑΣΤΟΥ. Είναι πολύ απλό, και θα ήθελα την συμμετοχή ΟΛΩΝ σας! Πέρυσι έπρεπε να γράψουμε το χρώμα του σουτιέν μας στον τοίχο μας. Για μέρες οι άντρες ήταν μπερδεμένοι...

Απορούσανε γιατί γράφουν όλα τα κορίτσια χρώματα στον τοίχο τους.

Φέτος η ιδέα είναι να ορίσουμε μια πόλη-στόχο ταξιδιού σύμφωνα με τον μήνα που γεννηθήκαμε (πιο κάτω θα δείτε μια λίστα) και η ημερομηνία γέννησης θα είναι οι μήνες που θέλετε να ταξιδέψετε. Οπότε στην κατάστασή σας θα μπορούσε να γράφει π.χ. «Θα ταξιδέψω για 21 μερες στο Λονδίνο!» (21 Φεβρουαρίου)

Ιανουάριος – Μεξικό

Φεβρουάριος – Λονδίνο

Μάρτιος – Μαϊάμι

Απρίλιος – Δομινικανή Δημοκρατία

Μάιος - Γαλλία

Ιούνιος – Αγία Πετρούπολη

Ιούλιος – Κροατία

Αύγουστος - Γερμανία

Σεπτέμβρης – Νέα Υόρκη

Οκτώβριος – Άμστερνταμ

Νοέμβρης – Λας Βέγκας

Δεκέμβριος – Αλάσκα

Μην απαντήσετε σε αυτό το μήνυμα....

Γράψτε μόνο την πρόταση που σας εκφράζει στον τοίχο σας και στείλτε το μήνυμα προσωπικά σε όλα τα κορίτσια που γνωρίζετε!

Πέρυσι αυτό το παιχνίδι κράτησε τόσο πολύ που το δείξανε και στην τηλεόραση και προσπαθούμε να κάνουμε και φέτος το ίδιο.... Παρακαλώ να σταλεί μόνο προσωπικά και μόνο σε γυναίκες!

Ευχαριστώ πολύ


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.