Αρχική InfoMommy Συμβουλές Τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι όταν μπαίνουν τα πρώτα κρύα

Τι πρέπει να κάνετε στο σπίτι όταν μπαίνουν τα πρώτα κρύα

Λίγο πριν αρχίσουν τα πρώτα κρύα σας έχουμε όλα όσα πρέπει ή τουλάχιστον θα ήταν ιδανικό να κάνετε στο σπίτι σας. Για πολλούς το φθινόπωρο είναι μία όχι και τόσο ευχάριστη εποχή, καθώς αφήνει πίσω της το ανέμελο καλοκαίρι, ενώ άλλοι πάλι το προσμένουν με ανυπομονησία. Τα χρώματα της φύσης, η αλλαγή του καιρού, η επιστροφή στη ρουτίνα και η μελαγχολία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της εποχής.

Όταν ακούμε φθινόπωρο και σπίτι, αυτό που συνειρμικά μάς έρχεται στο μυαλό είναι η οργάνωση. Αφού ξεπεράσουμε τις διακοπές που αφήσαμε πίσω, πρέπει να το πάρουμε απόφαση και να οργανώσουμε το σπιτικό μας όσο το δυνατό καλύτερα για τη νέα εποχή που έχει ήδη μπει! Μη χάνετε χρόνο και διαβάστε προσεκτικά τις εργασίες που πρέπει να κάνετε στο σπίτι σας.

Βάψιμο: Αν σκέφτεστε να φρεσκάρετε το σπίτι σας με ένα βάψιμο, δεν έχετε παρά να το βάλετε μπροστά όσο είναι νωρίς. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για βάψιμο, καθώς έχετε την πολυτέλεια να αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα για να στεγνώσει το χρώμα. Τολμήστε χρωματικά και κάνετε τη διαφορά!

Βάψιμο τοίχων

Εξοικονόμηση χώρου: Απαλλαγείτε από παλαιά έπιπλα και αντικείμενα που έχετε βαρεθεί να βλέπετε αλλά σας πιάνουν και σημαντικό χώρο. Ένα καλό ξεκαθάρισμα θα κάνει το σπίτι σας πιο λειτουργικό. Μαζί με τα έπιπλα φροντίστε να ξεφορτωθείτε οτιδήποτε θυμίζει καλοκαίρι, θα σας βοηθήσει να πάρετε απόφαση ότι το φθινόπωρο είναι εδώ!

Καθαρισμός υδρορροών: Επειδή το φθινόπωρο είναι συνδεδεμένο με έντονες βροχοπτώσεις είναι αναγκαίο να ελέγξετε και να καθαρίσετε τις υδρορροές του σπιτιού. Φύλλα, ξύλα και διάφορες συσσωρευμένες ακαθαρσίες μπορεί να έχουν φράξει τη δίοδο με αποτέλεσμα πλημμύρας. Εστιάστε την προσοχή σας στις βεράντες αλλά και στις σκεπές-ταράτσες. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πλημμύρας όχι μόνο του χώρου σας αλλά και των γειτονικών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.