Τι πρέπει να προσέχουμε στους τυποποιημένους χυμούς που δίνoυμε στα παιδιά;

kids-juice-boxesΤα σύγχρονα σούπερ μάρκετ περιλαμβάνουν πολλούς χυμούς φρούτων και η θρεπτική αξία του καθενός ποικίλλει. Ο Παρασκευάς Παπαχρήστος ,  Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc, μας συμβουλεύει τι θα πρέπει να προσέχουμε κατά τη διαδικασία επιλογής του χυμού που θα προσφέρουμε στα παιδιά μας.

  • Λάβετε υπόψη ότι όλοι οι χυμοί και προϊόντα χυμών περιέχουν νερό και σάκχαρα. Ένα ρόφημα με ετικέτα 100% φυσικός χυμός φρούτων περιέχει φυσικά σάκχαρα (φρουκτόζη).
  • Διαβάστε την ετικέτα. Οι κανονισμοί του κράτους υποχρεώνουν όλους τους κατασκευαστές, να αναγράφουν στις ετικέτες την ποσότητα χυμού που περιέχουν. Εάν προτιμήσετε ένα προϊόν το οποίο δεν είναι 100% χυμός, σημαίνει ότι έχει προστεθεί ζάχαρη.
  • Λειτουργικά συστατικά. Στην αγορά κυκλοφορούν ροφήματα φρούτων και λαχανικών, με υψηλή περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, χυμοί με ω-3 λιπαρά οξέα, ασβίστιο και βιταμίνη D, σίδηρο και βιταμίνη C.
  • Φυτικές ίνες. Να προτιμάτε ροφήματα φρούτων και λαχανικών, γιατί σε αντίθεση με τους χυμούς που περιέχουν ίχνη φυτικών ινών, τα ροφήματα αυτά είναι πλούσια!

Παπαχρήστος Παρασκευάς,

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc,

http://www.mednutrition.gr