Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Τι ψάρι θέλουμε να τρώμε; Η έρευνα της Greenpeace που αποκαλύπτει το διατροφικό μας προφίλ

Τι ψάρι θέλουμε να τρώμε; Η έρευνα της Greenpeace που αποκαλύπτει το διατροφικό μας προφίλ

Νέα έρευνα της Greenpeace αποκαλύπτει ότι οι πολίτες που καταναλώνουν ψάρια και θαλασσινά στη Μεσόγειο είναι πρόθυμοι να συμβάλουν προσωπικά στην προστασία της θάλασσας μέσα από την αλλαγή των καταναλωτικών τους συνηθειών. Είναι έτοιμοι να περιορίσουν την κατανάλωσή τους ώστε να μειωθεί η πίεση στο θαλάσσιο περιβάλλον και να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για να υποστηρίξουν την ιδέα μιας δίκαιης και βιώσιμης αγοράς. Μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα “Ένα Κουτί Θάλασσα” η Greenpeace δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν την πρόθεση τους πραγματικότητα.

«Είναι προφανές ότι η συμπεριφορά των καταναλωτών υπαγορεύεται από τη σημερινή μη βιώσιμη κατάσταση των αγορών. Έχουν ανεπαρκείς πληροφορίες σχετικά με τα θαλασσινά που αγοράζουν, έχουν μια ασαφή ιδέα για το τι είναι «βιώσιμο ψάρι» , ενώ οι επιλογές τους δε γίνονται με γνώμονα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων», δήλωσε ο Άλκης Καφετζής, υπεύθυνος της εκστρατείας για τη θάλασσα στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.