Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Τη σίτιση χιλιάδων οικογενειών μαθητών αναλαμβάνει η «Αποστολή»

Τη σίτιση χιλιάδων οικογενειών μαθητών αναλαμβάνει η «Αποστολή»

EVG9_ARXIEPISKOPOS_ARBANITOPOYLOS.limghandlerΤην σίτιση των οικογενειών χιλιάδων μαθητών αναλαμβάνει από σήμερα η φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας και υπέγραψε, εκ μέρους της Αποστολής, σύμφωνο συνεργασίας με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, με το οποίο προβλέπεται η παροχή δυο χιλιάδων πακέτων τροφίμων σε οικογένειες που ζούνε στα όρια της φτώχειας, σε μηνιαία βάση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αποστολή, μέσω ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος, με την επωνυμία «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές» θα προσφέρει στήριξη στις οικογένειες των μαθητών που έχουν προβλήματα σίτισης, με τρόπο ώστε «να εξασφαλιστεί η ανωνυμία τους, η αξιοπρέπειά τους και η μη διατάραξη των σχέσεων που έχουν αναπτύξει στο σχολικό περιβάλλον, αλλά παράλληλα και η επίλυση του προβλήματος στην πηγή του, καθώς ένας υποσιτιζόμενος μαθητής δηλοί την ύπαρξη μιας ολόκληρης οικογένειας που υποσιτίζεται».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το υπουργείο Παιδείας θα επιλέγει τις κατάλληλες σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα εντάσσονται στις ακολουθούμενες δράσεις.

Την ευθύνη της διανομής των δεμάτων τροφίμων στις σχολικές μονάδες φέρει η Αποστολή, ενώ τη διανομή των δεμάτων στις οικογένειες των μαθητών φέρει η κάθε σχολική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Τα δέματα τροφίμων θα είναι ίδια, όσον αφορά το περιεχόμενο τους (είδος τροφίμων και ποσότητα), και κάθε επωφελούμενη οικογένεια θα παραλαμβάνει τον αντίστοιχο αριθμό δεμάτων βάσει του αριθμού μελών της (3μελής, 4μελής 5μελής, 6μελής, 7μελής, κ.ο.κ.).

Οι καταστάσεις παράδοσης δεμάτων θα τηρούνται στο αρχείο της σχολικής μονάδας που συμμετέχει στο πρόγραμμα και δικαίωμα πρόσβασης σε αυτές θα έχει μόνο ο υπεύθυνος ανά σχολική μονάδα για τη διεκπεραίωση όλης της σχετικής διαδικασίας κατά την προηγούμενη παράγραφο.

Ο υπεύθυνος θα έχει την υποχρέωση να συντάσσει μηνιαίως κατάσταση για την υλοποίηση του προγράμματος «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές», η οποία θα αποστέλλεται στο ΥΠΑΙΘΠΑ και στην Αποστολή. Στη μηνιαία κατάσταση υλοποίησης του προγράμματος δεν θα εμφαίνεται κανένα προσωπικό δεδομένο (ονοματεπώνυμο ή άλλο στοιχείο εξατομίκευσης) των οικογενειών ή των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Εντεταλμένος υπάλληλος της Αποστολής, σε συνεργασία με υπάλληλο που θα ορίζει το ΥΠΑΙΘΠΑ, θα έχει το δικαίωμα τυχαίας δειγματοληψίας επί των μηνιαίων καταστάσεων, ώστε να επιβεβαιώνεται η ορθή λειτουργία του προγράμματος.

Τα δικαιολογητικά υποβολής αίτησης της οικογένειας του μαθητή για την ένταξή της στο πρόγραμμα είναι: Φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου (εφόσον διαθέτει) κηδεμόνα, Αριθμός Μητρώου μαθητή, Τάξη του μαθητή στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή εκκαθαριστικό εφορίας ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 105 ότι δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση (επικυρωμένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.), κάρτα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ, πιστοποιητικό πολύτεκνης οικογένειας από αρμόδιο αναγνωρισμένο φορέα, βεβαίωση απορίας ή κάθε άλλο πρόσφορο και κατάλληλο έγγραφο δικαιολογητικό που να αποδεικνύει την οικονομική κατάσταση της οικογένειας και να πιστοποιεί τους λόγους ένταξης στο πρόγραμμα «Η Αποστολή στηρίζει τους μαθητές».

«Έχει γίνει πολύς λόγος για τα παιδιά των σχολείων μας, τα οποία φεύγουν νηστικά πολλές φορές από το σπίτι τους, διότι η οικογένεια έχει οικονομικές ανάγκες. Ως αποτέλεσμα είναι τα παιδιά αυτά να υποφέρουν και να μην αποδίδουν στο σχολείο. Όλοι μας αισθανόμαστε ότι αυτή η στέρηση των παιδιών πρέπει να καλυφθεί από δικές μας φροντίδες» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Παιδείας.

«Είναι μια μεγάλη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας, ιδιαίτερα τις οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αρβανιτόπουλος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.