Αρχική InfoTeens Νέα Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης γεννιέται - Εκπληκτικές φωτογραφίες μαρτυρούν τα μυστικά του Σύμπαντος

Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης γεννιέται - Εκπληκτικές φωτογραφίες μαρτυρούν τα μυστικά του Σύμπαντος

planet

Η είδηση της δημιουργίας ενός πλανήτη είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Ομως τι μπορεί να συμβαίνει όταν ένας… νέος κόσμος κάνει την εμφάνισή του στο σύμπαν; Οι επιστήμονες αρκετές φορές έχουν επιχειρήσει να απαθανατίσουν τη γέννηση ενός πλανήτη, όμως αυτό δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία. Οι πιθανότητες να «πετύχει» κανείς την σωστή στιγμή είναι σχεδόν μηδαμινές.

Ανά καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τη διαδικασία της δημιουργίας πλανητών. Ωστόσο καμία δεν ήταν κατάλληλα συγχρονισμένη, ώστε να μπορέσει να αναδείξει το μεγαλείο… της φύσης. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, οι επιστήμονες του Atacama Large Millimeter/submillimeter στην Χιλή κατάφεραν να τραβήξουν την ιδανικότερη φωτογραφία που έχει υπάρξει ως σήμερα.

planet2

Η εντυπωσιακή λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι πως η φωτογραφία λήφθηκε ως μέρος της διαδικασίας ελέγχου και επαλήθευσης των δυνατοτήτων υψηλής ανάλυσης των μηχανημάτων της Alma. Ο αρχικός στόχος δηλαδή δεν ήταν να απαθανατιστεί η γέννηση του HL-Tau, κάτι που έτσι και αλλιώς είναι σχεδόν αδύνατο.

Ο HL -Tau βρίσκεται σε απόσταση 450 ετών φωτός από την γη, ενώ ανήκει στον αστερισμό του Ταύρου. Αναφερόμενος στην εντυπωσιακή φωτογραφία που τράβηξε ο φακός του Alma, ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρίας δήλωσε πως: «Τα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας αποδεικνύουν την γέννηση σωμάτων και πλανητών, τα οποία δημιουργούνται περιμετρικά του κεντρικού δίσκου. Πρόκειται για ένα πολύ αρχικό στάδιο της δημιουργίας των πλανητών.»

planet3

Πηγή: http://techit.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.