Αρχική Νέα Τι συμβαίνει όταν μια μαθήτρια δεν αντέχει να την προσβάλλει μπροστά σε όλη την τάξη ο δάσκαλος; Ένα διαφορετικό κρούσμα bullying

Τι συμβαίνει όταν μια μαθήτρια δεν αντέχει να την προσβάλλει μπροστά σε όλη την τάξη ο δάσκαλος; Ένα διαφορετικό κρούσμα bullying

article-0-14E08268000005DC-878_1024x615_large

Η στιγμή που ο μαθητής σηκώνεται στον πίνακα να πει μάθημα περιγράφεται από πολλούς ως η πιο αμήχανη ανάμνηση των σχολικών μας χρόνων. Ποιος δεν έχει βιώσει έστω και ως θεατής- συμμαθητής τον εξευτελισμό ενός παιδιού όταν ο δάσκαλος το βρίσκει αδιάβαστο. Κι όμως, το bullying δεν αφορά μόνο παιδιά. Δεχόμαστε ότι o εκφοβισμός συνήθως παρατηρείται μεταξύ παιδιών, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Συχνά, η (κακή) συμπεριφορά ενός ενήλικα μπορεί να πυροδοτήσει αντίστοιχες συμπεριφορές σε νέους ανθρώπους, σε παιδιά, αποτελώντας  αποτέλεσμα αντίδρασης ή και άμυνας, όπως θα παρακολουθήσουμε στο παρακάτω βίντεο. Το σχολείο μάλιστα εύκολα μετατρέπεται σε τόπο όπου θα ριζώσει και θα μεγαλώσει το "παιχνίδι" του εκφοβισμού, πολλές φορές με αφορμή τα σχόλια ενός δασκάλου.

Κάτι ανάλογο συνέβη στη Ρωσία με πρωταγωνίστρια μια μικρή μαθήτρια που υπέμενε στωικά για κάμποση ώρα τα χλευστικά και ειρωνικά σχόλια του καθηγητή Αγγλικών, που έβλεπε ότι η μικρή δεν ήταν καλά διαβασμένη. Ώσπου ξαφνικά, η μικρούλα μην αντέχοντας άλλο να βρίσκεται στο στόχαστρο του δασκάλου που την πλήγωνε με τα λόγια του αντέδρασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Δείτε τι συνέβη:


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.