“Τι θα γίνει αν το παιδί μου δεν επιδείξει βεβαίωση στο σχολείο; Δεν θα μπει στην τάξη;”

Χθες το απόγευμα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες για την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, όταν θα επαναλειτουργήσουν, και μετά τη διενέργεια των self tests.

Από την ερχόμενη Τετάρτη, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους με την επίδειξη των ΑΜΚΑ τους τα τεστ που τους αναλογούν.

Σχετικά άρθρα: Κοντοζαμάνης: “Ξεκινούν τα self test για μαθητές 16 έως 18 ετών”

● το self test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα
● στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο γονέας/ κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.
● όσοι μαθητές προκύπτουν θετικοί θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, δωρεάν σε δημόσια δομή (η λίστα των δομών θα αναγράφεται στο σχετικό ιστότοπο) προκειμένου να δικαιολογηθεί η απουσία από το σχολείο.

Τι θα γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος γονέας αρνηθεί τη διεξαγωγή self test; Πώς το παιδί θα μπορέσει να παρακολουθήσει το μάθημά του, αφού η τηλεκαπίδευση από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διά ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων δεν θα είναι εφικτή;

Η γ.γ του υπουργείου Παιδείας κ. Σίσσυ Γκίκα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα καλέσουν τους γονείς στο σχολείο και με μόνο μέσο την πειθώ θα προσπαθήσουν να τους αλλάξουν γνώμη ως προς την τέλεση του self tests, τα οποία είναι ακίνδυνα, ανώδυνα και η όλη διαδικασία πραγματοπείται πολύ απλά και εύκολα.