Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Πού θα δοθούν τα αδιάθετα 10.000 vouchers των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ;

Πού θα δοθούν τα αδιάθετα 10.000 vouchers των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ;

Οι 10.000 αδιάθετες επιταγές (vouchers) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών και βρεφών σε κοινωνικές δομές, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», θα δοθούν σε επιλαχόντες γονείς. Ο οριστικός τρόπος κατανομής τους αναμένεται να γίνει την Τετάρτη σε σύσκεψη συναρμόδιων φορέων, ενώ η τοποθέτηση των παιδιών στις θέσεις αναμένεται να γίνει το αργότερο έως τις 5 Οκτωβρίου.

Σήμερα αναμένεται σε συσκέψεις αρμοδίων να εξειδικευτεί ο τρόπος υλοποίησης της προχθεσινής εξαγγελίας του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα για διάθεση μέρους του τιμήματος των 246 εκ. ευρώ που προέκυψε από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, προκειμένου να φιλοξενηθούν 15.000 παιδιά επιπλέον στις δομές παιδικής φροντίδας.

Να σημειωθεί ότι από τις 10.000 αδιάθετες επιταγές, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων εντοπίζονται στην περιφέρεια, υπολογίζεται ότι οι 5.000 αφορούν θέσεις για βρέφη μεταξύ 6 μηνών και 2,5 ετών, οι 2.000 θέσεις για παιδικούς σταθμούς και 3.000 θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Οι επιταγές αναμένεται να κατανεμηθούν σε περιοχές, στις δομές παιδικής φροντίδας των οποίων, υπάρχουν αδιάθετες θέσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως από τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί προκύπτει ότι βασικό πρόβλημα είναι η έλλειψη θέσεων, κυρίως για βρέφη και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Και επομένως, όπως έχει υπογραμμίσει κατά καιρούς η ΚΕΔΕ, είναι ανάγκη να εξευρεθούν πόροι και χρηματοδοτικά εργαλεία για την επέκταση ή κατασκευή νέων δομών παιδικής φροντίδας στους δήμους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.