Αρχική Νέα Τι θα γίνει με την τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ

Τι θα γίνει με την τρίτη δόση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΓΑ

newego_LARGE_t_1101_54053594111Την δέσμευση ότι τα χρήματα για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ και συγκεκριμένα η τρίτη δόση, θα καταβληθούν το β' δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου έχει αναλάβει η τέως ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ενώ μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνει η διόρθωση του λάθους στα επιδόματα του ΟΓΑ στους δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικο Μέρισμα. Αυτό όμως δεν θα καταστεί εφικτό απο ότι φαίνεται.Συγκεκριμένα η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε δεσμευτεί πριν την προκήρυξη των εκλογών ότι τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ θα πληρωθούν προς το τέλος του Σεπτεμβρίου. Αυτό όμως ίσως με την διενέργεια των εκλογών μεταφερθεί λίγες ημέρες μετά από τις εκλογές αφού σύμφωνα με πηγές του ΟΓΑ μιλώντας στα dikaiologitika.gr δεν είναι εφικτό να δοθεί. Οι λόγοι είναι δύο, σύμφωνα με πηγές της Διοίκησης του ΟΓΑ που μίλησαν στα dikaiologitika.gr.

Ο πρώτος είναι ότι η πρώην κυβέρνηση δεν επιθυμεί να δοθεί έναυσμα προεκλογικής διένεξης για προεκλογικές πληρωμές ενώ ο δεύτερος λόγος είναι ότι οι φορολογικές δηλώσεις λήγουν σήμερα μετά από πολλές παρατάσεις και δεν δίνουν τον χρόνο στον ΟΓΑ για διασταυρώσεις των αιτήσεων Α21 με την ΓΓΔΕ. Ετσι τα επιδόματα θα δοθούν τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου με καταληκτική ημερομηνία της 20η Οκτωβρίου 2015 Στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να καταστεί δυνατή η διόρθωση του λάθους που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαιούχοι των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ που είτε υπάχθηκαν σε κατώτερη κατηγορία, είτε ακόμα χειρότερα, έχασαν την εν λόγω παροχή. Το λάθος που πραγματοποιήθηκε αφορά την προσθήκη του κοινωνικού μερίσματος στον υπολογισμό του ετήσιου εισοδήματος, με αποτέλεσμα να υπάρξει λαθεμένη αύξησή του, άρα να βρεθούν δικαιούχοι, που έλαβαν μικρότερα οικογενειακά επιδόματα από αυτά που τους αναλογούσαν ή δεν έλαβαν καθόλου.

Το συγκεκριμένο λάθος, τεχνικού χαρακτήρα, προέκυψε επειδή δεν έγινε προσεκτική ανάγνωση της διάταξης που αφορά τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων, στην οποία τονίζεται ξεκάθαρα ότι εξαιρείται το κοινωνικό μέρισμα, από το ετήσιο εισόδημα. Οι περισσότερες περιπτώσεις που εντοπίστηκε το λάθος αφορούν οικογένειες με πολύ χαμηλό εισόδημα που λόγω της προσθήκης του κοινωνικού μερίσματος, βρέθηκαν να υπερβαίνουν το όριο των 9.000 ευρώ και έτσι αντί για ένα παιδί να λάβουν 40 ευρώ το μήνα ως επιχορήγηση, έλαβαν 26,60 ή ακόμα χειρότερα, 13 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στη β' δόση χορηγήθηκε ποσό κοντά στα 65 εκατ. ευρώ σε 235.463 δικαιούχους για την καταβολή του Ενιαίου Επιδόματος Στήριξης Τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.