- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Τι θα συμβεί στα παιδιά, αν κάποια μέρα εκλείψει εντελώς το γάλα σε σκόνη;

Τι θα συμβεί στα παιδιά, αν κάποια μέρα εκλείψει εντελώς το γάλα σε σκόνη;

Εδώ και αρκετούς μήνες, οι γονείς και οι φροντιστές παιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες [2] αντιμετωπίζουν τις λιγοστές προμήθειες σε βρεφικό γάλα. [3]

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες, τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν, αναγκάζοντας ορισμένους λιανοπωλητές να περιορίσουν τις αγορές καθώς η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων προσπαθεί να ανταποκριθεί στην κρίση.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτή είναι η χειρότερη έλλειψη φόρμουλας [4] εδώ και δεκαετίες. Είναι επίσης το πιο πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι αποτυχίες του συστήματος υγείας των ΗΠΑ πλήττουν σταθερά τους ανθρώπους με περίπλοκες ιατρικές παθήσεις και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε μειονεκτική κοινωνικοοικονομική θέση.

Αυτή η έλλειψη μπορεί να αναχθεί σε ένα πρόβλημα μόλυνσης σε εργοστάσιο της Abbott που παράγει μεγάλο μέρος της φόρμουλας Similac, καθώς και πολλές άλλες μάρκες, για την αγορά των ΗΠΑ. Η Abbott έκλεισε οικειοθελώς το εργοστάσιο τον Φεβρουάριο, εν μέσω καταγγελιών από καταναλωτές για μολυσμένη φόρμουλα που συνδέθηκε με δύο θανάτους βρεφών.

Στις 28 Φεβρουαρίου, η FDA προειδοποίησε για λοιμώξεις από Cronobacter sakazakii και Salmonella Newport σε μωρά που τρέφονταν με φόρμουλα που παράγεται στο εργοστάσιο της Abbott στο Μίσιγκαν.

Το εργοστάσιο του Μίσιγκαν είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός στη χώρα, επομένως η αναστολή λειτουργίας του επιβαρύνει όλο το σύστημα διανομής στις ΗΠΑ, ειδικά για ορισμένα σκευάσματα για μωρά με αλλεργικές ασθένειες υψηλού κινδύνου και μεταβολικές διαταραχές.

Η Abbott ανέφερε ότι θα μπορούσε να ξαναρχίσει την παραγωγή στις εγκαταστάσεις της σε δύο εβδομάδες, με έγκριση από τον FDA, όπως ανέφερε το Reuters. Θα χρειαστούν όμως έξι έως οκτώ εβδομάδες για να φτάσει το προϊόν στα ράφια μόλις η παραγωγή επανέλθει στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας αυτού του εργοστασίου, σε συνδυασμό με γενικά προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού για τα συστατικά και τη συσκευασία της φόρμουλας λόγω της πανδημίας, οδήγησαν στη γρήγορη εξάντληση των αποθεμάτων σε βρεφικά γάλατα. Σε εθνικό επίπεδο, περίπου το 40% από τις πιο δημοφιλείς μάρκες βρεφικού γάλακτος ήταν εκτός αποθέματος ήδη στις 24 Απριλίου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, πολύ πάνω από το μέσο όρο του 10% σε κανονικές περιόδους.

Η έλλειψη «έχει επιδεινωθεί από τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, τις ανακλήσεις προϊόντων και τον ιστορικό πληθωρισμό», δήλωσε ο Ben Reich, διευθύνων σύμβουλος της Datasembly, η οποία παρακολουθεί τις πληροφορίες λιανικής.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ

Για μερικούς ανθρώπους, η φόρμουλα δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα. Μερικές φορές ένα βρέφος δεν μπορεί με το θηλασμό και χρειάζεται φόρμουλα για να συνεχίσει να παίρνει βάρος.

Οι αλλεργίες ή οι παθήσεις του ανοσοποιητικού μπορεί επίσης να απαιτήσουν τη χρήση φόρμουλας. Όλους αυτούς τους μήνες πολλές οικογένειες παιδιών έχουν αποκαλύψει τις επιπτώσεις αυτών των τραγικών ελλείψεων στην υγεία των παιδιών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.cy [5]