«Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη»: Το παραμύθι που απαντά στο μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο ερώτημα κάθε παιδιού

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο καλύτερος τρόπος για να τονώσετε την πίστη και την αγάπη των παιδιών στον αγαπημένο τους Άγιο, αλλά κυρίως στον εαυτό τους και τους άλλους, είναι ένα βιβλίο.

Τις ημέρες των γιορτών, αλλά και πριν από αυτές, όταν θα έχετε χρόνο, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας, κρατήστε αγκαλιά το παιδάκι σας και διαβάστε του ένα παραμύθι που σίγουρα θα του μείνει αξέχαστο.
Το «Τι τρέχει με τον Αϊ–Βασίλη», της αγαπημένης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Μαρίνας Γιώτη, μέσα από την ιστορία του Φάνη του Μπούφου, μιλά στα παιδιά για τη σημασία της πίστης, την αξία της προσφοράς και το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα δίνει επαρκείς απαντήσεις και στα ερωτήματα των παιδιών για την ύπαρξη του Άγιου Βασίλη.
Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς Παραμύθια… αλλιώς! Σκουφοκοκκινίτσα, Ρεβιθοκοντούλης και Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά, η Μαρίνα Γιώτη ξεκινάει για μια περιπέτεια στη καρδιά των Χριστουγέννων. Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ–Βασίλη; Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Το βιβλίο «Τι τρέχει με τον Αϊ–Βασίλη» της Μαρίνας Γιώτη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.