Αρχική InfoDad Τη χάραξη ευρωπαϊκής στρατηγικής για τους άστεγους ζητά το Κοινοβούλιο

Τη χάραξη ευρωπαϊκής στρατηγικής για τους άστεγους ζητά το Κοινοβούλιο

astegos

Για άλλη μια φορά πίεσαν οι ευρωβουλευτές την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί στη χάραξη μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τους άστεγους. Με ψήφισμα που ενέκριναν σήμερα (Πέμπτη) επανέλαβαν την έκκληση που έκαναν σε προηγούμενο ψήφισμα του 2011, αλλά και τις προτάσεις άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ.
Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν ότι η στρατηγική για τους άστεγους πρέπει να επικεντρωθεί στην εξασφάλιση στέγης ακόμη και σε διασυνοριακό επίπεδο, την ποιότητα των υπηρεσιών για τους άστεγους, την πρόληψη και τους νέους άστεγους. Προσθέτουν ότι «την άμεση ευθύνη για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αστέγων την έχουν τα κράτη μέλη και ότι ο ρόλος μίας στρατηγικής της ΕΕ είναι συμπληρωματικός».
Το φαινόμενο της έλλειψης στέγης έχει αναχθεί σε προτεραιότητα της πολιτικής της ΕΕ κατά της φτώχειας, στο πλαίσιο της στρατηγικής Ευρώπη 2020 καθώς και της δέσμης μέτρων της ΕΕ για κοινωνικές επενδύσεις. Μάλιστα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου αποδίδεται ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στο φαινόμενο των αστέγων, καθώς ορισμένα κράτη μέλη συμπεριλαμβάνουν το πρόβλημα των αστέγων ως προτεραιότητα του τομέα της καταπολέμησης της φτώχειας στα εθνικά τους προγράμματα μεταρρύθμισης.

Η έλλειψη στέγης δεν αποτελεί έγκλημα
Η φτώχεια δεν είναι έγκλημα και η έλλειψη στέγης δεν αποτελεί ούτε έγκλημα ούτε επιλογή τρόπου ζωής, τονίζουν οι ευρωβουλευτές. Τα μέλη του ΕΚ υπογραμμίζουν επίσης την επείγουσα ανάγκη για καταπολέμηση κάθε μορφής διακριτικής μεταχείρισης των αστέγων και περιθωριοποίησης ολόκληρων κοινοτήτων.
Το εν λόγω ψήφισμα εγκρίθηκε με 349 ψήφους υπέρ, 45 κατά και 113 αποχές.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.