Αρχική Deco Τι χρώμα να βάψω δωμάτιο μου; 7 βήματα για να βρείτε το σωστό χρώμα!

Τι χρώμα να βάψω δωμάτιο μου; 7 βήματα για να βρείτε το σωστό χρώμα!

168174612

"Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου" είναι ένα ερώτημα που έχουμε κάνει όλοι μας, πριν πάμε στο κατάστημα με τα χρώματα. Μετά, είναι ακόμα χειρότερα! Σύγχυση -υπάρχουν 96 διαφορετικά μπλε-Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, να είστε βέβαιοι.

Τα χρώματα είναι διαφορετικά στο χρωματολόγιο και δείχνουν διαφορετικά στον τοίχο!

Τα πάντα- από το φωτισμό, μέχρι το χρώμα των επίπλων- μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Το καλύτερο κόλπο είναι να μπορέσετε να δοκιμάσετε το χρώμα σε ένα μεγάλο μέρος του τοίχου ή σε ένα μεγάλο χαρτόνι που θα βάψετε!

2405

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε:

  1. Αποφασίστε σχετικά με ένα χρώμα βαφής, στο τέλος.

Περιμένετε μέχρι να σχεδιάσετε το δωμάτιό σας, συμπεριλαμβανομένων των επίπλων και υφασμάτων που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Αποφασίστε πώς σκοπεύετε να τα  τοποθετήσετε στο χώρο, πριν καν σκεφτείτε για το χρώμα βαφής.

  1. Εξετάστε τα άλλα μέρη του δωματίου.

Όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε επιλέγοντας ένα χρώμα βαφής, μια καλή ιδέα για να ξεκινήσετε να βλέπετε χρώματα είναι να επιλέξετε γκάμα χρωμάτων που υπάρχουν ήδη στο χώρο! Χρώματα που έχουν τα χαλιά ή οι κουρτίνες σας, τα ριχτάρια, το πάτωμα.

syros-rooms-room2-06

  1. Δοκιμάστε σε μικρότερο χώρο.

Το χρώμα που ένα δωμάτιο είναι βαμμένο είναι μια σημαντική επιλογή. Ναι, επιδιορθώνεται, αλλά είναι αρκετά μεγάλη αναστάτωση, έτσι ώστε είναι προτιμότερο να έχετε πάρει τη σωστή απόφαση από την αρχή! Αν δεν είστε απολύτως σίγουροι, βάψτε ένα μικρότερο χώρο με το ίδιο χρώμα στο σπίτι, όπως το μπάνιο ή ένας διάδρομος.

  1. Εξετάστε τη διάθεση που θέλετε να δημιουργήσετε.

Ψάχνετε να δημιουργήσει ένα χώρο που να είναι ξεκούραστος και ήρεμος,  ή θεατρικός και με ένταση;  Ψυχρά χρώματα, όπως γαλάζιο,  πράσινο μέντας, και ανοικτό γκρι  θα δημιουργήσουν μια πιο ζεν ατμόσφαιρα, ενώ τα έντονα χρώματα όπως το πράσινο του δάσους, διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου, το  ναυτικό μπλε, θα φέρουν ένταση. Ζεστά και φωτεινά χρώματα όπως η σκουριά ή καμένο πορτοκαλί δημιουργούν ένα περιβάλλον που είναι ιδανικό για συγκεντρώσεις, κέφι και χαρά!

πολύχρωμα-παιδικά-δωμάτια

  1. Ο φωτισμός σε ένα δωμάτιο είναι ένα κρίσιμο μέρος της απόφασης.

Στο φυσικό φως της ημέρας, το χρώμα του τοίχου δείχνει πιο αληθινό. Σε φωτισμό πυρακτώσεως μετατρέπονται τα χρώματα σε ζεστά και περισσότερο κίτρινα, ενώ οι λαμπτήρες φθορισμού θα προσθέσουν ένα μπλε τόνο στα χρώματα.

  1. Μην εξετάσετε τα δείγματα των χρωμάτων σε λευκό τοίχο.

Επειδή ένα χρώμα θα εμφανιστεί με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το τι το περιβάλλει, βάζοντας ένα δείγμα χρώματος σε λευκό τοίχο, θα φαίνεται πιο σκούρο από ό, τι πραγματικά είναι. Αντ’ αυτού, τοποθετείστε το δείγμα κοντά σε ένα καναπέ ή στο πάτωμα, για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το αν αυτό θα ταιριάξει με το δωμάτιο.

ταπετσαρίες-κρεβατοκάμαρα

  1. Εξετάστε τη ροή των χρωμάτων στο χώρο σας.

Σκεφτείτε τους τοίχους σας σε σχέση με τους γειτονικούς χώρους, έτσι κι αλλιώς αλληλοεπιδρούν. Δεν θέλετε να δημιουργήσετε ένα σπίτι που να μοιάζει με νηπιαγωγείο, με τα βασικά χρώματα να συγκρούονται σε κάθε δωμάτιο, ούτε θέλετε ένα τοίχο σκοτεινό και ένα φωτεινό!

Εάν ζείτε σε ένα πολύ μικρό χώρο, όπως ένα διαμέρισμα ή  στούντιο, θα μπορούσε να προσθέσετε ζωγραφική ή ταπετσαρία σε έναν τοίχο, αυτόν που είναι πίσω από το κρεβάτι σας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.