Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness «Τι υπάρχει στη κουζίνα σου;»: Συμβουλές της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για μια πιο υγιεινή διατροφή

«Τι υπάρχει στη κουζίνα σου;»: Συμβουλές της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για μια πιο υγιεινή διατροφή

«Τι υπάρχει στην κουζίνα μας;» τιτλοφορείται η νέα ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, προκειμένου- μέσω της νέας εξειδικευμένης ιστοσελίδας που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών (BEUC) – να μάθουμε όλοι περισσότερα για το τι τρώμε και να δραστηριοποιηθούν οι καταναλωτές για μεγαλύτερη προστασία της υγείας και των διατροφικών δικαιωμάτων τους. Στην εξειδικευμένη σελίδα υπάρχουν διάφορες θεματικές ενότητες, όπου δίνονται στατιστικά στοιχειά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη βιομηχανία τροφίμων και προτείνεται η κινητοποίηση όλων των οργανώσεων των καταναλωτών στην Ευρώπη, για αύξηση της πληροφόρησής τους σχετικά με την προστασία της υγείας τους.

Για παράδειγμα αναφέρονται δύο τομείς πληροφόρησης:

– Για την κατάναλωση αλκοόλ σημειώνεται ότι έως τον Δεκέμβριο του 2016, όλα τα τρόφιμα και ποτά που πωλούνται στην ΕΕ θα πρέπει να φέρουν μια λίστα με τα συστατικά, τις τιμές ενέργειας, καθώς και την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, υδρογονάνθρακες, ζάχαρη, πρωτεΐνες και αλάτι.

Στη σχετική ανάρτηση, αναφέρεται: «Ωστόσο, τα αλκοολούχα ποτά ξέφυγαν από τα δίχτυα του κανονιστικού πλαισίου, με αποτέλεσμα η αναγραφή των πληροφοριών αυτών να επαφίεται στους παρασκευαστές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναβάλλει συνέχεια τη δημοσίευση μιας έκθεσης, στην οποία επεξηγείται ο λόγος για τον οποίο τα αλκοολούχα ποτά χαίρουν αυτής της ειδικής μεταχείρισης. Τον Απρίλιο του 2015, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Επιτροπή να επισπεύσει τις διαδικασίες. Τα 28 κράτη μέλη έχουν επίσης ζητήσει τη δημοσίευση της έκθεσης, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το 2014. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι Ευρωπαίοι είναι οι μεγαλύτεροι πότες σε παγκόσμια κλίμακα. Επομένως, είναι λογικό να αναγράφεται ο αριθμός θερμίδων στα αλκοολούχα ποτά. Πχ. γνωρίζατε ότι ένα πάιντ μπύρας έχει ίδιες θερμίδες με μια πλάκα σοκολάτας;»

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr 


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.