Τηγανίτες με καρότα

Ελάτε να φτιάξουμε ένα εύκολο και γρήγορο ορεκτικό για το γεύμα της οικογένειας αλλά και ένα ξεχωριστό μεζεδάκι για το μπουφέ του παιδικού πάρτι. Με βασικό σας υλικό τα καρότα θα φτιάξετε ένα απίθανο φαγάκι!

Υλικά

2 μεγάλα καρότα
100 γρ. φέτα
1 κρεμμύδι
1 κ. σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. παξιμάδι (τριμμένο στο μπλέντερ)
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο λεπτό τρίφτη τα καρότα και το κρεμμύδι. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι. Τρίβουμε από πάνω και τη φέτα, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το τριμμένο παξιμάδι, ρίχνουμε και τα μυριστικά κι αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα καρότα με τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, παίρνουμε μικρές δόσεις από το μείγμα των καρότων και τις ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι, πατώντας τις λίγο με τη ράχη του κουταλιού για να πάρουν το σχήμα μιας τηγανίτας. Τις ροδίζουμε λίγες-λίγες, σε μέτρια θερμοκρασία, από 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά, φροντίζοντας να τις γυρίσουμε προσεκτικά για να μην διαλυθούν. Τις σερβίρουμε ζεστές.