Αρχική Infokids Συνταγές Τηγανίτες με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

Τηγανίτες με κουνουπίδι, τυρί και γιαούρτι

Το κουνουπίδι δεν είναι ιδιαιτέρως αγαπητό στα παιδιά καθώς η έντονη μυρωδιά του όταν αυτό βράζει τα απωθεί από το να το γευτούν. Εμείς σήμερα σας προτείνουμε μια εναλλακτική συνταγή που δεν θα το βράσετε αλλά θα το τηγανίσετε μαζί με τυράκι και θα φτιάξετε πεντανόστιμες τραγανές μπουκίτσες!

Υλικά

3 φλιτζάνια κουνουπίδι ελαφρά βρασμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι αλεύρι κι επιπλέον για το πανάρισμα
50 γρ. παρμεζάνα
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και ζεματάτε το κουνουπίδι για 5'. Το στραγγίζετε.Βάζετε το κουνουπίδι σε μεγάλη λεκάνη ή μπολ και το λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Πλάθετε τις τηγανίτες, τις πανάρετε στο αλεύρι και τις τηγανίζετε σε μεσαία φωτιά 4 λεπτά από κάθε πλευρά πιέζοντας ώστε να πλατύνουν. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Τις βγάζετε και τις αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτετε το γιαούρτι πανω από τις τηγανίτες και σερβίρετε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter